Een bijzonder duo: Bonny & Clyde

Bonny & Clyde zijn toegevoegd aan Honden in NL/Honden in een asiel.


Bonny & Clyde (broer en zus) zijn kruisingen van een windhond x Indian Dog/ Wolfdog.

Moeder was een kruising Whippet x Greyhound en vader een Indian Dog /Wolfdog. Zij zijn geboren in juli 2016 en oorspronkelijk in december 2017 als vondeling vanuit een bos bij ons binnengebracht. Bonny & Clyde zijn behoorlijk eenkennig en schuw wanneer zij je niet kennen. Je maakt niet zo maar vriendjes met hen, zij ontlopen je de eerste tijd.

Het heeft bij het asiel best een tijd geduurd voordat zij een aantal verzorgers vertrouwden, maar kennen zij je, dan zijn Bonny en Clyde erg aanhankelijk en altijd enthousiast om je te zien. Inmiddels verblijven Bonny & Clyde al lang in het asiel. Zij zijn in 2018 een jaar geadopteerd geweest, maar teruggebracht omdat Clyde uitbrak en op strooptocht ging door de buurt.

Bij deze mensen waren Bonny & Clyde veel buiten, zo sliepen zij ’s nachts in een ruimte ren en ook wanneer zij even alleen moesten blijven, zaten zij in de ren. Als de bazen thuis waren kwamen zij ook
in huis en dat ging prima. Wel is Clyde niet altijd zindelijk, dus een baas waar zij alleen maar in huis komen is niet verstandig. Bonny & Clyde hebben veel jachtinstinct. Katten en andere (huis)dieren zijn niet veilig bij hen.

Dierenasiel Zwolle zoekt een nieuwe baas met een ruime, goed afgezette tuin of erf (2m. hoog). Een baas zonder kleine kinderen, die ervaring heeft met schuwe honden en die buitenaf woont. Bonny & Clyde vinden het namelijk heerlijk om van tijd tot tijd even samen te joelen, maar uw buren waarschijnlijk niet 😉. Mede daarom zijn Bonny en Clyde geen honden voor in een woonwijk.

In het begin dat zij bij in het asiel verbleven zijn zij op de speelweide ook samen geweest met een sociale hond van een van de medewerkers en dat ging goed. Daarna zijn zij eigenlijk altijd alleen samen geweest. Clyde reageert in eerste instantie macho naar andere honden. Samenwonen met kleine honden is niet verstandig, maar honden van hetzelfde formaat zou na gewenning moeten kunnen. Welke lieve baas woont buitenaf, heeft zijn/haar tuin of erf 2 meter hoog afgezet en stelt zijn/haar hart open voor twee erg bijzondere honden?

Om zekerheid te hebben, ook als verantwoordelijke voor de honden bij plaatsing bij een nieuwe eigenaar, is een Embark DNA test gedaan van Clyde. Van Bonny is deze (nog) niet gedaan omdat zij toch broer en zus zijn. En om eerst deze kosten uit te sparen. Begin april kwamen de testresultaten: Clyde bestaat voor het 50% uit windhond, voor 33,9 % uit Wolf en een paar procent uit Husky en Duitse Herder (zie testresultaten hieronder)

Het asiel wil het beste voor beide honden, en ze samen plaatsen bij mensen die buitenaf wonen, ruime ervaring hebben met angstige honden en beschikken over een goed afgezette leefomgeving.
Zij verblijven al te lang in het dierenasiel, met de beperkte ruimte.
Bonny & Clyde hebben onze harten gestolen en zijn erg bijzonder voor ons.
Wij hopen dat er snel zicht zal zijn op een fijne plek!

Stichting Zwols Dierenasiel
Graham Bellstraat 2
8013 PL Zwolle
T: 038-4601784
Contactformulier
Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: op afspraak
Zon- feestdagen : op afspraak