Jaxx

Jaxx is toegevoegd aan Honden in Nederlandse asielen/NVAW.
Omschrijving
Jaxx is bij Dierenopvangcentrum Breda binnengekomen nadat hij dagen heeft rondgezworven
op straat. Hoewel er veel zichtmeldingen waren, lukte het niet om hem te pakken te krijgen.
Uiteindelijk is het gelukt om hem te vangen en sindsdien verblijft hij bij ons in de opvang.
Dat hij niet opgehaald is door zijn eigenaar, bevestigde ons vermoeden dat hij gedumpt is.

De dierenarts heeft de leeftijd van Jaxx geschat op 5 jaar (01-08-2014). Met dank aan de NVAW (Nederlandse Vereniging Asiel Windhonden) is hij ook gecastreerd.

Jaxx is, net als bijna elke windhond, een zachtaardige jongen. Omdat hij onbekende mensen spannend vindt, moest bij ons in de opvang eerst nogal wennen. Gelukkig is hij met een voertje (en dan in het bijzonder zijn lievelingssnack worst!) over te halen.
Als Jaxx je kent, komt hij graag bij je om een kroel te halen of gezellig bij je liggen. Als hij mee mag naar speelweide is hij enthousiast. Hij vindt het heerlijk om lekker te ravotten op de speelweide en zijn poten te strekken.
Wandelen vindt hij, met name als er veel verkeer is, nog wel erg spannend. Door middel van zoekspelletjes met worst proberen wij aan Jaxx te laten zien dat het toch niet allemaal zo eng is en we merken dat hij zo kleine stapjes vooruit maakt.

Om bovengenoemde reden zoeken wij voor Jaxx een rustige woonomgeving, een plek in de stad is niet aan hem besteed. We zoeken een lieve baas die bekend is met het ras. Een eigenaar die beseft dat Jaxx niet overal los kan lopen, omdat hij mogelijk jachtinstinct heeft. Hoe sterk dit instinct bij hem is, is niet bekend. Daarnaast zoeken wij iemand die geduld heeft omdat Jaxx nog veel moet leren. Hij kent nog geen basiscommando’s en in de opvang is hij niet altijd even zindelijk. Ook is het niet bekend of Jaxx alleen thuis kan zijn. Wij zoeken dan ook een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden.
Jaxx is een vriendelijke zachtaardige hond, maar we merken dat hij sommige situaties ook spannend vindt. Om deze reden plaatsen wij hem alleen bij oudere kinderen vanaf 16 jaar.

Wat Jaxx wel erg leuk vindt, zijn andere honden. Op deze momenten kan hij leuke sprongen maken om de andere hond over te halen om te spelen. Daarom plaatsen wij hem alleen in een huishouden waar een andere hond aanwezig is. Wij denken dat Jaxx ook veel kan leren van een andere hond en dat deze hem kan helpen inzien dat de wereld niet zo eng is!

Deze hond doet sinds 6 september 2019 mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat de hond tot 1 november 2019 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Ras: Windhonden
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Nee
Kan alleen thuis blijven: Onbekend
Kan mee in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Onbekend
Kent de basiscommando’s: Nee, wel te leren
Zindelijk: Onbekend
Waaksheid: Onbekend
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Weinig vachtverzorging
Kan loslopen: Onbekend
Langzittend: Nee
In asiel sinds: 7 september 2019
Dossiernummer: 9774

Bent u degene die een plekje vrij heeft voor deze hartendief? Dan horen wij graag van u.
Via deze link kunt u een aanmeldformulier invullen voor Jaxx.