Kane

Kane is toegevoegd aan Honden in Nederlandse asielen/NVAW.


Ras: Kruising Greyhound
Leeftijd: Januari 2018
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: Kane is een zeer vriendelijk, enthousiaste hond. Hij maakt graag contact met mensen.
Hij moet echter nog veel leren omdat hij heeft niet zo’n fijne start heeft gehad. Kane is wat onzeker
naar mensen, hij neemt een lage houding aan en kijkt de kat even uit de boom. Tegelijkertijd is hij erg enthousiast en reageert hij met veel opwinding. Dit moet hij nog wat beter onder controle krijgen (d.m.v.training en hersenwerk)
Grootte: Middelgroot
Doel: Jachthond
Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 1-3 jaar
Geslacht: Reu
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan alleen thuis blijven: ja
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen


Kane is in eerste instantie als zwerver binnen gekomen. Hij is 5 maanden geplaatst geweest, maar
is wegens omstandigheden weer teruggekomen in het asiel.

Kane is naar bekende mensen zeer vriendelijk, sociaal en opgewonden. Ook laat Kane veel onzekerheid en onderdanig gedrag zien naar mensen. Dit is na plaatsing toegenomen. Kane is daarom geen hond die gecorrigeerd moet worden, dit heeft teveel invloed op zijn gedrag. Een positieve trainingsmethode is van belang.

Kane loopt nog niet zo lang mee aan de lijn. Hij zwabbert wat voor je uit. Het uitlaten gaat steeds beter. Kane reageert tijdens het uitlaten ook met momenten op en met opwinding. Duidelijk en consequent zijn helpt.

Kane kan niet loslopen vanwege zijn grote jachtinstinct. In gecontroleerde omstandigheden komt Kane goed terug.

Kane wil verkeer graag najagen, afleiden met iets leuks of lekkers kan hierbij helpen. Verder is Kane snel onder de indruk van allerlei prikkels; hij neemt hierbij een lage houding aan en neemt even de tijd om de prikkel te verwerken.

Denkt u Kane te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met het asiel op voor een kennismaking!

Kane verblijft bij Dierenopvangcentrum Tilburg Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.