Toby

Toby is toegevoegd aan Honden in Nederlandse asielen/NVAW.

Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 3 jaar
Ras: Windhonden
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Gecastreerd: Ja
Speciale zorg: Nee
Alleen thuis blijven: Onbekend
Kan mee in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basiscommando’s: Nee, wel te leren
Zindelijk: Ja
Waaksheid: Niet waaks
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Weinig vachtverzorging
Kan loslopen: Onbekend
Langzittend: Nee
In asiel sinds: 12 september 2019

Omschrijving
Deze mooie kruising windhond hebben we Toby genoemd. Onze dierenarts schat hem op ongeveer 3 jaar oud. Maar zeker weren we dat niet omdat Toby een gevonden hond is en er niks bekend is van zijn achtergrond. Hij is samen met hond Sem gevonden. Dus waarschijnlijk heeft hij wel met een andere hond samengeleefd.

Toen Toby net binnen kwam was hij angstig maar nu hij 2-3 weken bij ons is wordt dit langzaam minder en wordt hij heel blij als hij je ziet. Wel kan hij buiten nog wel eens schrikachtig zijn voor onbekende geluiden of onverwachte dingen. Tijdens het wandelen loopt hij wel al een stuk beter aan de lijn en let hij erg op je. Hij heeft een bescheiden karakter en is in het begin altijd een beetje afwachtend. Maar als hij je beter kent vindt hij het fijn om bij je te liggen of tegen je aan te staan voor een aai. Naar andere honden (teefjes) is hij nieuwsgierig en lijkt hij te willen spelen als de andere hond niet te druk is.

We zijn voor Toby op zoek naar een rustig huishouden zonder veel onverwachte dingen of kleine kinderen. Het liefst bij mensen die al een beetje bekend zijn met windhonden en die weten wat hij nodig heeft. Een eventueel al aanwezig stabiel soortgenootje kan misschien wel leuk zijn voor hem. Ben je op zoek naar een lieve, rustige hond en hou je net als Toby van lange wandelingen maken en van niet teveel drukte. Stuur dan een mail en kom kennismaken met deze lieverd.

Asiel
Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl