SCOOBY Langzitters!

Langzitters.

Honden die langer dan anderen in de shelters verblijven. Sommigen hiervan zijn wat timide. Het is voor ons ook vaak een raadsel waarom deze galgo’s en podenco’s al zo lang in de shelters zitten. En daarom geven wij ze in dit filmpje extra aandacht.

VENENO: Galgo reu, gecastreerd, donkerbrindle. Geboren op 6 augustus 2015. In het asiel sinds 19 april 2019. Sociale hond, goed met reuen en teven.
ANNI: Galgo teef (mix), gesteriliseerd, wit met zwart. Geboren in 2017. In het asiel sinds 16 november 2018. Anni is een bijzonder meisje. Ze is niet gesocialiseerd en vermijdt menselijk contact, maar speelt graag met haar dekens en andere honden. Heeft hulp nodig om te ontdekken dat mensen geen demonen zijn.
BLANCO & PINTO: Galgo reuen, gecastreerd. Blanco is wit, Pinto wit met brindle. Geboren in 2016. In het asiel sinds 16 juli 2019. Pinto en Blanco zijn 2 broers die heel bang aankwamen in Scooby. Ze doen het nu heel goed, ze hebben een zeer sterke band en zijn erg van elkaar afhankelijk. Daarom willen we heel graag dat ze bij elkaar blijven, omdat het scheiden ervan hen heel onzeker maakt. Ze zijn allebei eerst een beetje verlegen, maar samen zullen ze snel aan je wennen. Ze zijn niet echt bang, voorzichtiger voor mensen vanwege hun overduidelijk ellendige verleden. Prachtig stelletje! Ze kunnen niet met katten.
BLUE SAPPHIRA (LOLA): Galgo teef, gesteriliseerd, lichtbruin. Geboren op 18 maart 2016. In het asiel sinds 7 april 2019. Ondanks dat Lola aanvankelijk een beetje verlegen was, heeft ze veel angsten overwonnen en is ze nu een van de eerste in haar paddock die mensen die ze kent benadert om knuffels te vragen. Zeer speels en grappig, kan goed overweg met alle honden. Loopt goed aan de lijn.
SPIDER: Galgo reu, gecastreerd, brindle met wit. Geboren 1 augustus 2018. In het asiel sinds 27 augustus 2019. Spider werd gered door Scooby uit de perrera in Valladolid. Hij heeft een licht neurologisch probleem, waarschijnlijk als gevolg van hondenziekte in een eerdere fase van zijn jonge leven. Maar hij doet het goed en wordt elke dag beter. Hij is super lief en aanhankelijk, houdt van knuffels, is erg speels met alle andere honden en niet bang. Hij is gewoon een super jongen!
BOMBON: Galgo reu, gecastreerd, zwart met wit. Geboren op 18 juni 2017. In het asiel sinds 7 april 2019. Goed met andere honden. Bombon is bang voor mensen. Toen hij aankwam, gromde hij en liet zijn tanden zien. Maar nu blaft hij alleen en houdt hij afstand.
RUINA: Galgo reu, gecastreerd, brindle. Geboren op 8 mei 2014. In het asiel sinds 23 februari 2019. Goed met andere honden. Deze lieve, grote jongen is niet blij in het drukke asiel met het lawaai van vele honden. Aan de blik van hem te zien(zijn droevig ogende ogen) had hij eerder geen gemakkelijk leven …Hij blaft de hele tijd … Ruina is niet gelukkig in het asiel. Hij voelt zich veilig bij zijn vriend VITON (chip 8016). RUINA heeft dringend behoefte aan een comfortabel, kalm, liefdevol huis en een liefdevolle familie.
RAYO: Galgo reu, gecastreerd, zwart met wit. Geboren op 2 januari 2018. In het asiel sinds 3 mei 2019. Toen hij bij Scooby kwam, was hij niet zo goed verzorgd. Maar nu is hij een prachtige jongen geworden met zijn prachtige glanzende zwarte vacht. Lieve goede jongen, sociaal met de andere honden. Rayo heeft dringend behoefte aan een liefdevol thuis in plaats van al maanden te wachten in een koude, ongemakkelijke betonnen kennel … arme jongen.
CHICA: Galgo teef, gesteriliseerd, kaneelkleurig met wit. Geboren in 2015. In het asiel sinds 24 februari 2018. Chica kwam in Scooby aan en ze was doodsbang! Alleen bij andere honden voelde ze zich veilig, maar niet bij mensen. Ze hebben haar alle tijd gegeven die ze nodig had om mensen weer te leren vertrouwen en ze heeft veel vooruitgang geboekt en laat zich aanraken en is minder bang. Ze houdt van knuffels van mensen die ze kent en vertrouwt, vreemde mensen zijn nog een probleem, maar met geduld en liefde zal ze op een dag weer leren vertrouwen.
PITUFO: Podenco reutje, gecastreerd, roodbruin. Geboren in april 2016. In het asiel sinds 24 augustus 2019. Goed met andere honden. Met mensen is hij een beetje bang en nog timide.
CORBATILLA: Galgo reu, gecastreerd, zwart. Geboren op 2 maart 2017. In het asiel sinds 27 februari 2017. Sociaal, lief, aanhankelijk en speels. Corbatilla kan niet met katten samenleven.
ELOY: Galgo reu, gecastreerd, lichtbrindle. Geboren in augustus 2014. In het asiel sinds 24 augustus 2019. Eloy is een timide wat angstige jongen, in de paddock houdt hij afstand. Maar aan de riem loopt hij goed mee en is vriendelijk. Goed met andere honden.
PABLO: Podenco reu, gecastreerd, roodbruin met wit. Geboren in februari 2018. In het asiel sinds 24 augustus 2019. Goed met andere honden. Lieve, aanhankelijke, vrolijke jongen. Sociaal met de andere honden. Pablo heeft een liefdevol huis nodig. Filmpje.
OSITO: Mix (Podenco?) reu, gecastreerd, lichtrood bruin met wit. In het asiel sinds 3 mei 2018. Liefdevolle, geweldige  jongen. Zeer verlegen aangekomen, moeilijk leven gehad (zie gedeeltelijk afgesneden linkeroor). In het begin is hij nog een beetje verlegen, al snel is hij kalm en aanhankelijk. Hij heeft grote vooruitgang geboekt en heeft vertrouwen gewonnen in de mensen die hij kent. Houdt van knuffels, brave jongen. Sociaal met de andere honden. Osito verdient een liefdevol huis.
MORO: Galgo reu, gecastreerd, zwart met wit. Geboren op 1 juli 2016. In het asiel sinds 23 februari 2019. Moro arriveerde net na het jachtseizoen, niet meer geschikt voor jagen, racen of fokken …
Een verlegen engel. Hij is een zachtaardige lieverd, sociaal met andere honden. Een heel knappe jongen met zijn prachtige zwart-witte vacht. Het drukke asielleven is zwaar voor Moro, het zou zoveel beter zijn als hij in een kalm, geduldig en liefdevol thuis was, waar hij zich veilig kon voelen.
GUZMAN: Galgo reu, gecastreerd, brindle. Geboren op 12 december 2016. In het asiel sinds 2 juli 2019. Beetje verlegen, sociaal met de andere honden. Zeer elegante, knappe jongen. Gaat graag wandelen en loopt zeer goed aan de lijn. Guzman heeft een liefdevol huis nodig, hij houdt er niet van om de hele dag in de kennel te zijn.
JARO: Galgo reu, gecastreerd, zwart. Geboren in juni 2015. In het asiel sinds 31 mei 2019. Hoewel hij bijna een jaar in Scooby is, is Jaro nog steeds verlegen, in zijn paddock komt hij niet dichterbij. Maar als ze hem kunnen benaderen laat hij zich aaien (bijt niet). Jaro loopt heel goed met de riem. Hij heeft tijd nodig om mensen weer te vertrouwen. Goed met andere honden.
LIAM: Galgo reu, gecastreerd, zwart wit. Geboren op 3 januari 2017. In het asiel sinds 1 januari 2019. Liam arriveerde samen met zijn broer Kerchak. Een lieve jongen, sociaal en goed met de andere honden. Een prachtige zwart-witte schoonheid. Liam wacht al zo lang op een liefdevol huis.
MACHACA: Galgo reu, gecastreerd, brindle. Geboren op 21 september 2016. In het asiel sinds 18 januari 2019. Een zachte, kalme, rustige, geduldige jongen, met een uitgebalanceerd, vrolijk karakter. Sociaal en goed met de andere honden (reuen en teven). Gewoon een super makkelijke jongen! Schofthoogte 65 cm.
KERCHAK: Galgo reu, gecastreerd, zwart wit. Geboren op 2 januari 2017. In het asiel sinds 1 januari 2019. Kerchak arriveerde samen met zijn broer LIAM. (ook beschikbaar/zelfde leeftijd). Een lieve jongen. Sociaal en goed met de andere honden.
JULIA: Podenco teef, gesteriliseerd, lichtbruin ruwharig. Geboren in 2017. In het asiel sinds 6 juli 2019. Julia werd verlaten gevonden en naar Scooby gebracht. Ze was erg bang toen ze hier aankwam, maar met tijd en veel geduld herstelt ze nu goed. Ze houdt erg van lekkers en durft het uit je hand te nemen. Ze is erg goed met alle andere honden, zowel reuen als teven. In een thuis zal ze snel bijkomen als ze veel met mensen is. Heerlijk meisje!
JUANITA: Galgo teef (mix), gesteriliseerd, zwart met wit. Geboren in 2013. In het asiel sinds 10 januari 2016. Juanita kwam naar Scooby met een ernstig huidprobleem. Nu is ze gezond en helemaal in orde. Ze is lief, goed met alle honden, goed aan de lijn en houdt van mensen en knuffelen. Ze is helemaal niet bang. Update juni 2019: Juanita is erg lief, zowel met mensen als met andere honden. Heel speels, soms kan ze grof spelen, maar ze bijt of vecht nooit. Ze is een goede waakhond. Geen probleem voor haar om de enige hond thuis te zijn.

We hebben ervoor gekozen om deze galgo’s en podenco’s extra onder de aandacht te brengen omdat ze er een jaar of (veel) langer zitten. De meeste honden staan ook op onze website of worden binnenkort toegevoegd. Stuk voor stuk zijn het dieren die onze hulp hard nodig hebben, de één zal meer tijd en geduld nodig hebben om zich te ontspannen en ontplooien. Maar de ervaring leert dat ze het allemaal in zich hebben om na een ellendig leven weer te kunnen genieten. Zoals het hoort.

Heeft u belangstelling voor één van de honden of wilt u meer informatie, neemt u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten en klik hier.