Brindle is beautiful!

Lange tijd leken zwarte asieldieren minder populair. Ze bleven over het algemeen veel langer in asielen zitten in vergelijking met andere vachtkleuren. Asielen hebben zelfs Zwarte Hondendag in het leven geroepen om de zwarte honden en katten extra te promoten. Termen als ‘Black is Beautiful’ zijn in de rescuewereld ook bekend. Anderzijds zijn er ook onderzoeken gedaan of deze mythe over zwarte dieren wel echt waar is.
Waarschijnlijk gaat het redelijk gelijk op, maar het is wel een feit dat ‘mooie’ honden sneller geadopteerd worden dan honden die minder in het oog springen. Niet dat zij minder mooi zijn maar waar een overdaad aan is, is vaak minder populair. Wat onze geliefde galgos betreft hebben zij de pech dat brindle de favoriete kleur van de galguero/jager is. Brindle is een ideale schutkleur en valt minder op tijdens de jacht. Dit kan de reden zijn dat er in Spaanse asielen heel veel brindle galgos zitten te wachten op een baasje. Stuk voor stuk prachtige dieren, mèt een gestroomd velletje, lieve karakters, de één nog bang, de ander binnengekomen met een gebroken poot en sommigen zitten al wat langer in het asiel. We hebben deze honden voor u op een rijtje gezet met beknopte informatie:

Heeft u belangstelling voor een galgo neemt u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten en klik hier.