Update Tosco

Tosco gaat nog steeds met kleine stapjes vooruit. Hij komt nu vaker naar je toe voor een knuffel en geniet er ook echt van. Tussen Tosco en mijn andere twee honden, QB (Cuby) en AV (Evi) is het goed. Het zijn geen dikke vrienden, maar hij kan zich goed schikken in zijn positie.
Af en toe gaan QB en AV zó op bed liggen, dat Tosco er niet bij past. Hij staat dan heel zachtjes te piepen voor het bed. Maar mijn hondjes hebben totaal geen medelijden. Ze blijven gewoon liggen. Dan ga ik Tosco maar een handje helpen.
Hij kan (met onze honden erbij) goed alleen zijn, maar ik verwacht dat hij dat ook kan als hij als enige hond geadopteerd wordt. In de tuin weet hij nu ook goed zijn weg. Hij rent lekker rond, maar vindt onze honden nog steeds te druk. Als QB hem uitdaagt om te spelen, dan blijft hij stokstijf staan totdat hij weg is. Pas dan wandelt of rent hij weer verder. Tosco heeft er duidelijk wel plezier in om in de tuin rond te spelen.
Buiten de tuin wandelt Tosco netjes naast je, maar hij wordt alert als er iets of iemand nadert. Fietsen, brommers en auto’s is hij nu wel gewend, maar voor een groepje drukke mensen/kinderen wil hij het liefst een ommetje maken. Directe benaderingen van mensen is niet wat hij wil. Maar als je even geduld hebt, door je knieën zakt, of eerst rustig aan je hand laat ruiken, dan kan hij daarna echt genieten van de aaitjes en kriebeltjes.
Onlangs was ik met hem naar een hondenspeeltuin. Het was speciaal voor windhonden. In het begin bleef hij rond het hek hangen waar we door naar binnen gekomen waren, maar na een poosje liep hij rustig los mee door de speeltuin, ging af en toe op onderzoek uit en kwam ook geregeld even zijn koppie laten zien.
Zijn neusje is helaas nog niet geheeld. Gelukkig heeft hij er geen last van. Hij is nu 3x negatief getest op Leishmania, dus we gaan nu opnieuw met de dierenarts kijken wat een volgende stap kan zijn.
Tosco is een zachtaardige, rustige en kwetsbare, kleine man die graag dicht bij je is voor allerhande knuffels en aaitjes. Hij kan ook goed als enige hond geadopteerd worden mits in een rustige situatie, waar er genoeg aandacht voor hem is.

tn_tosco tn_tosco-zoekt

Klik hier om naar Tosco zijn pagina te gaan.
Klik hieronder op Tosco zijn naam om al zijn updates te zien.