De dierenarts

Een goede dierenarts vinden voor een buitenlandse hond is niet altijd makkelijk.

Veel dierenartsen vinden dat buitenlandse honden in het buitenland horen en daar ook vooral moeten blijven. Hoe ze daar leven maakt ze niet uit – en om daarover in discussie te moeten gaan, als je hond ziek is, is beslist niet wat je wil in zo’n situatie. Dus vraag uitvoerig hoe je dierenarts daar tegenover staat vóórdat je er klant wordt, zodat dit geen heikel punt wordt waar je dan ook nog eens mee om moet gaan.

Verder is er een enorm prijsverschil tussen verschillende dierenartsen waar je rekening mee moet houden: er bestaan in Nederland geen vaste tarieven dus ‘shoppen’ en prijzen op internet vergelijken loont de moeite. Voor niet-spoedeisende operaties loont het soms ook om net over de grens te gaan.

Als je op internet zoekt naar ‘goedkope dierenartsen met reviews’, weet je vrij snel dat hier heel goede dierenartsen tussen zitten. Lees vooral ook de reviews van andere patiënten. Gelukkig zijn er veel goede en betrokken dierenartsen in Nederland die niet alleen voor de hoofdprijs gaan. Kijk voor meer informatie op onze website

Omdat galgo’s niet alleen buitenlandse honden zijn, maar ook nog eens fysiek anders in elkaar zitten dan veel andere hondenrassen (o.a. bij operaties en narcose ) is het goed de tijd te nemen jezelf in te lezen over specifieke windhonden eigenschappen die je dierenarts ook zou moeten weten maar waar het nog wel eens aan ontbreekt. Hierover is een boekje uitgegeven: zijn windhonden wel echte honden

Een geweldige dierenarts die veel informatie geeft, speciaal over galgo’s en andere windhonden is dr. Couto  de enige professor met een leerstoel in windhonden aan een universiteit in Amerika. Al is hij inmiddels met pensioen, op zijn pagina schrijft hij steeds alle laatste wetenschappelijke ontdekkingen over ons ras waar hij zelf ook enorm bij betrokken is – jammer genoeg alleen nog in ’t Engels.

Ons advies: praat met mede-windhonden liefhebbers over hun ervaringen met dierenartsen, praat met je eigen dierenarts, bekijk reviews, shop en kijk op onze website voor meer informatie.