Dogwalktrail Winterweek

Zaterdag was het dan zover, met Lola naar Oostenrijk…jawel met een Galgo sneeuwwandelen!

 

 

 

 

 

Natuurlijk goed voorbereid voor Lola met jassen, sjaals, driepuntstuig (omdat je de hond soms moet helpen) potenwax, tracker, schoentjes (adviseer ik niet te kopen want zelfs de meest dure vliegen uit, beter babysokjes met tape), muilkorf (in Oostenrijk is het verplicht deze bij je te hebben), voor ’t gemak een heupriem en een vestje voor als we onderweg met pech zouden komen te staan.

 

Vandaag de eerste sneeuwwandeling gemaakt met van die sneeuwschoenen onder je bergschoenen. Het was voor Lolita even wennen, sneeuw waarin je soms tot oksels in wegzakt. Maar in het plat gewalste spoor tippelde ze lekker mee en gaandeweg de wandeling met steeds meer belangstelling voor de omgeving EN toen we einde middag moesten klimmen, om bij een waterval te komen, klom/sprong madam voor me uit de besneeuwde berg op, stoerrrr! Het was een heerlijke wandeling bij mooi weer. Helaas nog niet zoveel foto’s want lopen op die sneeuwschoenen, met stok, rugzak en Lola was even wennen.

 

 

Zo ziet sneeuwwandelen eruit. Lieve Lolita is slim: achter me lopen betekent dat je niet te diep wegzakt in de sneeuw. Over een smal bruggetje waaronder kolkend water…ze doet het toch maar mijn dappere dodo.


 

 

 

 

Op een platte kar achter een auto de bergen van Rauris in en lopen naar beneden. Lola in de kar dubbel ingepakt en de sjaal over de oortjes.

 

 

 

 

 

 

Wij gaan vandaag niet mee en gaan lekker samen in de buurt wandelen. Fysiek zou mijn meisje het aankunnen, mentaal zit haar koppie vol van alle indrukken. Gisteravond en vanochtend trok ze zich terug in onze kamer.


En wat doe je dan op zo’n rustdag: wandelen en je verwonderen over de prachtige omgeving. Vooral Lola had vaak een blik van “bestaat dit ook?”. Een boek lezen met het pootje van je hond op je been….’stel dat je wegloopt en ik het niet merk’  en waar de dag voor bedoeld is: uitrusten. Dat werd nog kracht bijgezet door een heerlijke massage. Ook voor Lola stond een massage in de planning maar helaas was de masseuse aan het werk als stewardess.
Het chalet DogMountainInn is geweldig ingericht, gebaseerd op outdoor en hond. Beneden zwaaien 2 dames de scepter in een bistro waar je heerlijk kunt eten, ontbijten of gewoon een borrel halen, natuurlijk ook met hond.
Kortom Dogwalktrail, François en Bianca, hebben het fantastisch voor elkaar. Lola en mijn persoon hebben de volgende vakantieweek al geboekt: oktober Coaching van hond en baas (er is dan een coach/gedragsdeskundige aanwezig). Wandelen en Relaxen. Op ons lijf geschreven.  Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de site van www. dogwalktrail.com. Er zijn legio mogelijkheden. Zo kun je ook de accomodatie/wandelingen los van elkaar boeken. Wij hebben enorm genoten en gaan dat in oktober zeker weer doen!

https://www.kizoa.com/Movie-Maker/d174173806k6746922o1/dogwalktrail-winterweek