Lois de bezoekhond

Graag wil ik jullie weer even op de hoogte brengen van de nieuwe ‘functie’ die Lois (Luce) tegenwoordig vervuld.

 

 

 

 

 

 

 

Ik had al een keer eerder verteld over oudere mensen uit het verzorgingshuis die mij op straat aanspraken om Lois en alle verhalen/herinneringen die er los kwamen aan hun eigen hond.
Toen kwam bij mij de gedachte dat ik misschien samen met Lois mensen zou kunnen bezoeken in het verzorgingshuis die niet de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan?

Stoute schoenen aangetrokken en de bal is gaan rollen. Enthousiaste reacties van het personeel. Maar hoe zouden wij aangekondigd worden??? Lois is nu de ‘bezoekhond’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds twee maanden gaan Lois en ik nu 1 x in de week 2 huiskamers met een bezoek van een klein half uur vereren. Natuurlijk zijn er mensen die een hond niet leuk vinden maar over het algemeen zijn er hele leuke reacties en Lois laat zich al die knuffels heerlijk welgevallen, snuffelt overal naar kruimels want oudere mensen laten sneller wat vallen, haha…

 

 

 

 

 

En dan denk ik: Lois die zelf een niet al te fijn leven heeft gehad; nu een fijn leventje heeft en nu alleen door haar aanwezigheid bij oudere mensen wat kleur en fleur in hun dagelijkse bestaan brengt.
Een mevrouw die altijd zegt als ze Lois en mij ziet; die mooie mevrouw (bloos bloos) met die prachtige hond; ja daar groei je wel wat pondjes van.😊
Heleboel mensen gelukkig!
Dat is toch waar je het allemaal voor doet; zeg maar de kers op de taart.

En dan is het na gedane arbeid voor Lois heerlijk uitrusten.

 

 

 

 

groetjes van Lois en Trudy