Nieuwsbrief juli/augustus


Adoptie:
Diva werd begin juli geadopteerd. Ze had wat start probleempjes in haar nieuwe gezin maar dankzij alle goede tips en begeleiding van opvang Sjaak ging dit rap beter. Ze heet nu Chica en is 2 maanden in België. “Ondertussen is ze opgebloeid van een angstig en onzeker galgaatje naar een gekke, grappige en aanhankelijke meid. Rennen en spelen met Twister vindt ze geweldig. Dank je wel Greyhoundfriends en Sjaak voor de lieve zorgen tijdens de opvang en voor de vlotte afhandeling van de adoptie van ons klein ‘B’engeltje’ Chica”.

Ook Laion is begin juli geadopteerd. We kregen een bericht met foto’s van de nieuwe familie van Laion die nu Lio wordt genoemd. “We zijn echt erg blij met hem en Lio heeft zich erg goed aangepast. Complimenten aan Desiree die Lio heeft opgevangen en er een superhond van heeft gemaakt”. Later stuurde Desiree nog een filmpje waar we allemaal van genoten. Hij heeft even moeten wachten maar wat heeft hij het nu goed getroffen.

Galgo Rayo, het rustige oudere hondje in de paddock ontpopte zich na aankomst in zijn nieuwe thuis als een nieuwsgierig aagje die zich ging bemoeien met alles wat langs het huis liep, hij leek wel een pubertje! Zijn baasjes hebben er veel energie in gestoken en binnenkort gaat Rayo naar de hondenschool om de ‘oude vos’ zijn ongewenste streken af te laten leren.

Een andere oudere galga, Carbonera (nu Kaatje) zit zo op haar plekje bij haar adoptiegezin. Jammer was, dat vlak na adoptie het baasje ziek werd. Maar o wat was Carbonera\Kaat blij toen het baasje weer thuis was, en dat was zeer zeker wederzijds . Zo snel een goede band tussen baasje en hond.

Luna, het bezige bijtje kan haar hart op halen in haar nieuwe huisje, ze heeft een Galgo vriendje en iedere dag wandelen ze op de hei (met het warme weer s`morgens om 8 uur al).

Herplaatsing:
Lily woont in het gezellige België, het gaat helemaal top met Lily, haar baasjes zijn vreselijk blij met haar. Ze is pas mee op vakantie geweest en binnenkort komt daar een verslagje van op de website.

Begin juni deden we een speciale oproep voor galga Olga. Op 12-jarige leeftijd moest ze buiten haar schuld om weg bij het baasje. Ze kon gelukkig bij Joyce en Matthias in de opvang en hun pas geadopteerde galga Anaïs trok zich meteen op aan de oudere Olga. In augustus is besloten dat Olga onder moeders vleugels is opgenomen bij de stichting. Soms krijgen we hondjes binnen, waarvan op een gegeven moment blijkt, dat ze eigenlijk niet plaatsbaar zijn. Soms is dat door ziekte, maar het kan ook door getraumatiseerd gedrag zijn. Je moet er als stichting dan voor kiezen om deze hondjes onder je vleugels te houden. Voor de gezinnen waar ze de rest van hun leven mogen blijven, betekent dit dat er soms hoge kosten gemaakt moeten worden. Deze kosten worden door de stichting gedragen. Om deze kosten een beetje te dekken zijn deze hondjes op afstand te adopteren, virtuele adoptie dus. Olga blijft bij haar opvanggezin en is virtueel te adopteren. https://greyhoundfriends.nl/onder-moeders-vleugels/

Loca is vanwege droevige familieomstandigheden naar een ander opvanggezin verhuisd. Loca moest eerst erg wennen. Het was een moeilijke tijd voor haar, maar wat is ze vrolijk en blij nu. Loca heeft zich ontwikkeld tot een superblije en vrolijke hond. Kussens, kleedjes en zacht speelgoed vindt ze geweldig. Reuze knap is dat ze Rosco, de hond van haar opvanggezin die erg op zichzelf is, aan het spelen heeft gekregen. Daar heeft ze al een tijd en ook meerdere keren per dag haar uiterste best voor moeten doen. Loca is in augustus gereserveerd.

Begin juli is Rosco geadopteerd! Hij zat al erg lang in de opvang bij Anneke en Joop. Na wikken en wegen hebben ze besloten om hun opvanghond Rosco na anderhalf jaar te adopteren. Hij kon maar niet wennen aan ‘andere’ mensen. Het zou voor hem dan ook een drama zijn mocht hij ooit geadopteerd worden. Rosco heeft al zijn vertrouwen aan Anneke gegeven. Hij heeft al vele vriendjes en vriendinnetjes zien komen en gaan. De laatste tijd ging hij er soms zelfs mee spelen. Ook als ze na een wandeling thuis kwamen zagen ze hem kwispelen naar de andere honden. Iets wat hij daarvoor nooit deed. Rosco voelt aan dat hij nu officieel geadopteerd is, hij zit goed in zijn vel en gaat steeds meer spelen met de opvanghonden. Minder vindt hij dat er een tandenborstel voor hem gekocht is. Daar gaat tandpasta met rund of kipsmaak op. Als hij mag kiezen welk smaakje hij wil, draait hij zijn kop weg. Beide niks aan, dus een vingerdoekje gekocht, tandpasta daarop, dat vindt Ros al wel een heel stuk prettiger dus we houden het hierop als dagelijks ritueel.

Transport 21 juli/aankomst Kundi en Canelito:
Kundi blijkt in het opvanggezin een probleemloze hond te zijn, wat is dat toch fijn, een galgo die vrijwel ongeschonden [geestelijk of lichamelijk] naar een opvanggezin komt, maar ook deze honden hebben ergens littekentjes’. Kundi is erg sociaal met honden en ook met honden van andere rassen. Ze kan goed met de kat binnen, maar buiten zijn ze wel heel interessant (zoals voor zovele galgo’s geldt). Het langs razende verkeer is nog steeds een beetje spannend. Verder is het een echte knuffelkont.

En dan Canelito! Wat een lieve, aanhankelijke hond is het en jawel, hij is 100% zindelijk. Daarom kreeg hij na vier dagen de bijnaam Kanjerlito (dank aan Connie). Het duurde dan ook niet lang voor er belangstelling was voor deze knappe heer.  Canelito is in augustus gereserveerd.

Vrienden van Greyhoundfriends:
Op facebook werd een veiling georganiseerd door Miranda. Deze inzamelingsactie had als doel om de opvanghonden van stichting Greyhoundfriends financieel te ondersteunen. De stichting kwam de laatste tijd voor heel veel (onverwachte) medische kosten te staan. Dit hangt grotendeels samen met het doel om zoveel mogelijk urgente gevallen en ‘langzitters’ uit de shelters op te vangen. Greyhoundfriends wil dat de opvanghonden goed verzorgd, gezond en met frisse moed aan hun nieuwe leven kunnen beginnen. Op 30 juli liep de veiling af en na alles te hebben afgehandeld kreeg Greyhoundfriends het totaalbedrag van €€2178,86!!!
Onze dank gaat uit naar iedereen die hier een bijdrage in heeft gehad, zowel de organisatie (Miranda) als de mensen die spullen ter beschikking hebben gesteld. En uiteraard ook de mensen die op deze artikelen hebben geboden. Hartelijk dank allemaal!

Op 1 augustus is het financieel jaarverslag 2017 op de site geplaatst. Voor de geïnteresseerden: het financieel jaarverslag van 2017 staat ter inzage op de website onder ‘ONZE ORGANISATIE’ in de menubalk. http://greyhoundfriends.nl/jaarverslagen/ Wij danken Anita voor al haar inspanningen om de cijfers weer op de juiste plek te krijgen.

Op zaterdag 4 augustus kwam er weer een transport vanuit Scooby aan. Deze keer met  Bebita, Canela, Hule en Furtivo. Zowel Bebita, Hule als Furtivo konden meteen met hun adoptanten mee en het gaat super goed met ze. Canela was bij aankomst al gezien door belangstellenden en na 2 dagen in de opvang mocht ze al naar haar eigen thuis vertrekken. Ze heeft nu 2 ‘broertjes’, ex Scooby galgo’s Elwood en Plutonio. Ze mag dan wat ouder zijn, in haar liefdevolle omgeving bloeit ze helemaal op.

Ook was er een inzamelingsactie voor Baasgalgo in augustus. Op facebook kon Miranda een actie opzetten ter ere van haar verjaardag en wat hebben veel mensen gedoneerd! Het totaal van €550 wordt aan Baasgalgo uitgekeerd.

Ook een andere langzitter in de opvang heeft zijn eigen thuis gevonden, Tuesto. Na zo’n lange tijd geduldig gewacht te hebben, heeft Tuesto zijn veilige plekje gevonden. Wat zijn we allemaal blij voor deze lieve jongen. Hij is nu 2 weken in zijn nieuwe omgeving en in huis laat hij zijn charmante, vrolijke en lieve kant al goed zien. Buiten is hij nog erg bang, maar met het geduld, liefde en hulp van zijn nieuwe bazin en hondenvriendjes Molly en Hook komt het allemaal goed.

Carballo woont sinds 22 augustus in Amsterdam. Het gaat heel goed met hem en hij went langzaam aan de drukte buiten. Binnen is het heerlijk rustig en hij heeft de bank en het grootste deel van het bed al in beslag genomen.

Prinsje kwam met wat flinke wonden in Nederland aan. Eindelijk in augustus was alles genezen. En niet lang daarna is ze gespot op de website en na kennismaking met haar nieuwe adoptiedames, gelijk gereserveerd. In september verhuist zij naar Nootdorp