OOPOEH

Enige tijd geleden heb ik mij opgegeven bij de stichting Oopoeh. Oopoeh staat voor Ouderen Passen Op Een Huisdier. 
Oopoeh is genieten van een huisdier zonder veel verplichtingen.
Hoe ben ik hier zo bij terecht gekomen?
Ik heb een diploma behaald van de opleiding: ‘ondernemer asiel, kennel en pension’. Maar dan heb je dat en dan?  Een hond thuis, daar hoefde ik bij mijn man ook niet mee aan te komen. Wij hebben wel drie lieve katten gehad (alle 3 uit het asiel). Helaas zijn ze er niet meer.
Een van onze hobbies is op vakantie gaan, dus we hebben besloten om geen kat meer te nemen. Die zou dan te vaak alleen thuis zitten en dat willen we niet. Maar toch bleef een hond me trekken en hoewel ik 1 dag meeliep bij een dierenarts, waar ik heel veel honden en katten zag, wilde ik toch nog iets meer.
Toen hoorde ik van stichting Oopoeh. Genieten van een huisdier als het jou uitkomt. Ik dacht, ik schrijf mij in en zie dan wel wat er gebeurt. Mijn voorkeur ging uit naar een grote hond, maar die hadden op dat moment allemaal al een Oopoeh. Toen ontving ik een mail van iemand, die woonde in Den Haag en werkte in Maassluis. Of ik eens kennis wilde maken met haar hond Bob een toypoedel. Nou, niet typisch een voorbeeld van een grote hond, maar ik dacht laat ik gewoon eens kijken. Dus we hebben een afspraak gemaakt. Eerst kwam ze alleen, zonder Bob. Het klikte gelijk met haar. Nu nog met Bob. En ook dat klikte. Bob is een kruising toy/dwergpoedel en is een schatje.
1x per week pas ik op Bob. Dan wordt hij gebracht en aan het einde van de dag weer opgehaald. Dit gaat allemaal in goed overleg met het baasje van Bob. Hoe vaak heeft zij voor Bob een oppas nodig en hoeveel tijd heb ik voor Bob om op te passen.

 

 

 

 

 

 

 

Bob was nog een pup toen hij bij mij kwam en ik heb een oppasboekje bijgehouden met de dingen die we hebben gedaan, die hij heeft geleerd en die me opvielen. Ik heb er wat foto’s bij gedaan en onlangs heb ik het boekje aan het baasje gegeven. Zij was er heel blij mee, ze vond het erg leuk om te lezen hoe het met Bob bij mij ging, hoe hij zich bij mij ontwikkelde en wat we allemaal meemaakten.
Het fijne ook van het oopoeh zijn is, dat je niet gebonden bent, maar wel kan genieten van een dier waar en wanneer het jou uitkomt.
Als oopoeh hoef je nergens voor te betalen. Inschrijven is ook gratis en voor de zorg van het dier hoef je niets financieel bij te dragen.
Kortkom: genieten van het gezelschap van een hond (of kat of ander huisdier). Lekker buiten wandelen. Geen verplichtingen. Met afspraken die jou uitkomen.
En je hoeft niet bejaard te zijn om dit te doen. Gewoon wat tijd over hebben. Het is echt een aanrader voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op Oopoeh

Debbie en Bob