Honden kunnen op bezoek bij ouderen in Badajoz.

“Een blaf voor een glimlach” Initiatief van het officiële college van dierenartsen van Badajoz waarin u met uw hond kunt samenwerken.

“Een blaf voor een glimlach”is het initiatief dat vanaf vrijdag 13 december in Badajoz van start is gegaan, dankzij het Official College of Veterinarians van de hoofdstad La Paz. Iedereen weet dat honden bewezen voordelen bieden voor de gezondheid en het humeur van mensen. En hun aanwezigheid in verpleeghuizen zal bewoners helpen het leven leuker te maken door met ze te kunnen spelen, aaien en wandelen.

De voorzitter van het officiële college van dierenartsen van Badajoz, José Marín Sánchez Murillo, heeft uitgelegd dat het project “Een blaf voor een ​​glimlach” in eerste instantie was ontworpen zodat alleen dierenartsen met honden aan het project konden deelnemen. Maar nadat bleek dat meer mensen willen samenwerken met hun honden, hebben ze besloten dat individuen met hun honden dit ook kunnen doen. Wel onder bepaalde voorwaarden, zoals volgzame honden die al hun vaccinaties op orde hebben, vrij zijn van parasieten. Het College of Veterinarians zorgt voor een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid.

Dit project werd door het College aan het bestuur van Extremadura aangeboden om een ​​overeenkomst te ondertekenen om het niet alleen in verpleeghuizen, maar ook in ziekenhuizen uit te voeren. Het bestuur heeft nog geen uitspraak gedaan. Toch hebben ze besloten om niet langer te wachten en te gaan starten, maar in privéwoningen. Op vrijdag 13 december, zijn ze begonnen in de residentie “DomusVi” in de hoofdstad van La Paz en het plan is om zich uit te breiden naar de hele provincie op basis van de aanvragen die ze hebben.

Dit is natuurlijk heel goed voor het imago van honden, huisdieren in Spanje.