Verhalen: Van perrera naar Scooby naar Canada en een voor altijd thuis

Mary Macdonald is lid van GPAC – Galgo en Podenco Rescue Canada – en reisde vorig jaar mei met 2 vrienden naar Spanje om 5 podenco’s en een galgo terug te nemen. Hier vertelt ze over hoe Chaval
zich bij haar familie in Canada heeft aangesloten.

‘Chaval is een Galgo van Scooby Medina. Hij werd gered uit een perrera op de leeftijd van acht maanden. Toen ik op Scooby’s website naar beschikbare honden keek – een taak die niet eenvoudig
is omdat ze allemaal een liefdevol thuis verdienen – trok Chaval mijn interesse omdat hij al zo lang in het asiel zat. Toen ik naar hem vroeg, werd mij verteld dat hij er zo lang verbleef omdat hij als een “kreupele” werd beschouwd. Hij had een oude hielbeenfractuur van zijn rechterachterbeen door een onbekend trauma. Ik besloot dat ik hem toch zou adopteren en in mei 2018 werd hij een deel van mijn familie.

Hij had wat gezondheidsproblemen toen hij aankwam, veel water drinken en veel plassen en hij moest aankomen. Na een paar tests kreeg hij de diagnose Diabetes Insipidus, dit wordt onder controle gehouden door Desmopressin druppels in zijn oog twee keer per dag voor de rest van zijn leven. Gelukkig begin hij het gewicht te krijgen dat hij nodig had. Nadat ik een diagnose en behandeling had gekregen, liet ik een röntgenfoto van zijn been maken, niet denkend dat er echt iets kon worden gedaan, omdat het zo’n oude breuk was.

Zijn röntgenfoto’s werden beoordeeld door Dr Runyon, een gerenommeerde veterinaire orthopedisch chirurg in Atlantic Canada. Ze kon zijn been repareren. Ik was zo blij voor mijn kleine man, zoals ik hem graag noem. Op 15 augustus werd hij geopereerd om het gebroken hielbeen te repareren. Hij heeft het goed gedaan, maar de grootste uitdaging is om mijn kleine man niet teveel te laten bewegen. Hij is een juweeltje van een hond, lief, “brutaal” en aanhankelijk. Ik ben zo blij dat ik hem heb kunnen adopteren. Hij heeft nog wel wat angsten. Hij kan erg gestrest en nerveus zijn als hij het huis moet verlaten, maar hopelijk kan hij na verloop van tijd door training waarmee hij vertrouwen opbouwt ook dat trauma achter zich laten.

Hij is pas voor zijn controles na de operatie geweest en doet het echt goed.’

Bron.