Documentaire Yo Galgo: een verhaal over de Spaanse windhond.

Bekijk de documentaire Yo Galgo vandaag gratis.

In veel delen van de wereld zijn honden de beste vriend van de mens. In Spanje wordt de Galgo, echter op gruwelijke wijze misbruikt en gemarteld; duizenden worden jaarlijks gedood en ontelbare anderen worden verlaten, maar bij velen is dit niet bekend.
Yo Galgo is de reis van filmmaker Yeray Lopez, die op zoek gaat naar de erbarmelijke toestand van de galgo in Spanje, nadat zijn eigen galgo Bacalao hem door een zware depressie heeft geholpen. Het onderzoek brengt Yeray naar de fokkers, die de honden gebruiken voor coursing, en diep in de jachtwereld waar galgo’s massaal worden gefokt in de hoop een kampioen te vinden. De film onderzoekt de passies voor het concurreren, fokken en jagen met Galgos en de consequenties die dergelijke ongereguleerde praktijken elk jaar hebben voor duizenden honden. Yo Galgo werpt een licht op de wrede, onmenselijke praktijken van hedendaagse jagers die een heel hondenras hebben gereduceerd tot een kortstondig goed. De film onderzoekt ook het onuitputtelijk zware werk van organisaties die ernaar streven de steeds groter wordende populatie van verlaten honden te helpen.

Yo Galgo is een film over een ‘onzichtbare’ genocide die plaatsvindt terwijl de autoriteiten de andere kant op kijken. Het is een uiteenzetting van de scherpe kloof tussen dierenrechten en de tradities van een natie.
Hier kunt u de trailer van de documentaire bekijken, let op want er zijn nare beelden te zien:
Trailer Yo galgo:

De gehele documentaire kunt u vandaag gratis zien via deze link, Yo Galgo. Meer informatie over Yo Galgo kunt u lezen via:
https://yogalgoproductions.com/