2016 een goed begin, een hoopvol einde.

Vol goede moed en vooral veel zin zijn we begonnen aan 2016. Met nieuwe mensen en een verschuiving van taken binnen ons team. Ook hebben we een prachtige, nieuwe website gekregen, welke een groot succes is gebleken, mede door de moderne mogelijkheden zoals ; Online doneren en spullen kunnen bestellen bij Zooplus of Sponsorkliks, waar wij bij iedere aankoop van mee profiteren.

Baas Galgo is een nieuw asiel waarmee we zijn gaan samenwerken. Dit verloopt prima.
De eerste hond van Baas Galgo die naar Nederland kwam, de oude Roscon, is een ‘Onder moeders vleugels-hond’ geworden. Voor Baas Galgo én voor Roscon een bevrijding, daar Roscon zijn leven apart moest slijten in een kennel.
Dankzij een samenwerking van GreyhoundFriends met Scooby Duitsland kunnen er nu ook honden mee op transport naar Ospel voor Duitsland.

Deze zomer hebben wij Baas Galgo kunnen helpen met hun hoge dierenartskosten en onlangs heeft Galgos en Familia, na de vreselijke overstromingen in Spanje, 12 nieuwe voederstandaards van ons gekregen. PAWS en Scooby kregen een mooie kerstdonatie.

Begin mei vierden wij ons ‘eigen’ feestje aan de Geffense plas in Oss. Wederom was dit een groot succes en daar kijken we dan ook met heel veel plezier op terug.

Helaas gaat er ook weleens iets niet zoals we hopen. Zo hangt het gemis van Alegria als een donkere wolk boven ons. We hopen met heel ons hart dat zij nog gevonden wordt.

Dit jaar is er een aantal nieuwe opvanggezinnen bij gekomen, waar we ontzettend blij mee en dankbaar voor zijn. Dit gaf ons de mogelijkheid om in de laatste maand van het jaar in een keer acht honden naar Nederland te laten komen.
Veiligheid is nóg belangrijker geworden, daarom hebben we alle nieuwe opvanghonden voorzien van een goed tuig en een GPS-tracker.

En laten we het belangrijkste niet vergeten … Enkele tientallen windhonden hebben dit jaar weer via GreyhoundFriends een eigen mand gevonden in Nederland en in België !!!

Tegen onze zuster-stichtingen waarmee we in Nederland samenwerken, onze vaste en gelegenheidsvrijwilligers, zoals opvanggezinnen, huisbezoekers, columnisten, zij die hand- en spandiensten voor ons verricht hebben, onze donateurs en verder iedereen die ons op wat voor manier steunt, willen wij zeggen : Dank jullie wel. Zonder jullie zijn wij nergens.

Wij hopen dat 2017 een mooi jaar mag worden voor ons en de honden die ons zo hard nodig hebben.

Anneke, Anita, Nicole1, Nicole2, Karin en Emma.