Aankomst Scooby transport 4 augustus 2018

De Scooby bus  liep letterlijk en figuurlijk op rolletjes.

Tot aan  1 van de stops in Frankrijk, waar niemand aanwezig was van een organisatie waar Marcelo voor bestemd was.

Lang gewacht maar uiteindelijk moest de bus toch echt vertrekken met de andere honden.

En zo kwamen ze om 10 over 10 aan en alle honden er uit, allemaal lekker plassen en poepen en eten en drinken en daarna iedere hond met hun nieuwe baasjes of opvangmensen mee naar huis.

En daar loopt Marcelo, rustig en vriendelijk, tussen de andere honden.

Het was snel beslist, Marcelo  ging mee in de auto naar Tricht, samen met Canela die ook  die richting uit moest naar opvangmoeder Milia.

Canela met haar scheve  voor pootje, die zo braaf hier haar nageltje liet knippen,  zo`n liefje,  een tenger klein popje met vreselijk veel littekens.

Duidelijk weer zo`n meisje dat veel heeft mee gemaakt.

En ach Marcelo, we moeten maar even af wachten of er nog iemand voor hem komt  [wordt vervolgd]

 

Bebita (geadopteerd):

Hier hebben we toch besloten het eerste nachtje mee beneden te slapen en ze heeft een hele rustige nacht gehad. Ze had tijdens de avondwandeling niet haar behoeften gedaan. Dat heeft ze vannacht binnen gedaan. Ze geeft wel geen reactie meer op de katten dus dat is al heel goed! Deze ochtend tijdens de wandeling heeft ze enkel gras gegeten en weer niet haar behoeften. We kwamen thuis en ze is onmiddellijk haar behoefte in de tuin gaan doen. We hopen wel dat ze dat zal leren om dit tijdens de wandeling te gaan doen. Ze heeft goed gegeten, maar ze bloed aan haar tandjes. Volgens ons heeft ze echt pijn, dus gaan we zo spoedig mogelijk haar tandjes laten doen bij de dierenarts. Ze voelt zich hier wel helemaal op haar gemak en kwispelt altijd! Enkel ons oudje Bea deed een grommetje toen ze te dicht kwam bij haar in de zetel. Dat heeft nog wat tijd nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Furtivo  ( geadopteerd):

Furtivo is nieuwsgierig en wil heel graag, maar durft nog niet goed. Hij doet wel zijn best: gisteren kwam hij aanschuiven voor het aanlijnen om mee het avondrondje te lopen samen met de andere honden. Hij wilde heel graag mee en liet zich makkelijk “aankleden”(met alles wat hij aanmoet). Thuis blijft hij op zijn veilige plekje liggen maar hij komt altijd weer kijken wie wat doet in de woonkamer. Als hij het even teveel vindt trekt hij zich een stukje verder terug… op de plek waar dinsdag de wasmachine komt, dus hij heet nog een paar dagen respijt. Hij is vanaf de eerste minuut zindelijk, dat is makkelijk in de zomer, met de tuindeuren altijd open. En hij is ook best slim, want hij heeft vannacht de vuilnisbak (met kliksysteem) doorwoeld… Niets dan goeds dus, we hebben tijd nodig en veel geduld, maar dat wisten we op voorhand. Het is voor ons, de honden en nog het meest voor Furtivo (Tycho) wennen aan de nieuwe situatie maar dat komt wel goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hule (geadopteerd):

Hule was nog moe van de reis en kwam bij met een voetenbadje en een drankje. We hebben hem niet gehoord,zoals meestal als ze net aan gekomen zijn en heeft heerlijk geslapen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canela ( in de opvang dus nog beschikbaar voor adoptie):

Canela nog steeds zo moe van de reis en alle indrukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcelo ( in de opvang):

Marcelo heeft bij aankomst alleen nog maar liggen slapen van  en moet nog bijkomen van de reis en de vele indrukken.