Een open brief aan de mensen die zeggen dat ik mijn pleeghonden moet adopteren

Het opvangen van honden is een integraal onderdeel van het redden van dieren. Het helpt de pleeghond niet alleen om de juiste vaardigheden en gedrag te leren om succesvol te worden geadopteerd, het zorgt er ook voor dat meer honden kunnen worden gered. De behoefte aan pleeggezinnen is duidelijk, want elke organisatie kan altijd meer pleeggezinnen gebruiken.

Helaas komt het in de rescue voor dat er commentaar (vooral online) wordt gegeven over opvangen,
die eigenlijk zeer pijnlijk kunnen zijn voor diegenen die ervoor kiezen om op te vangen.

Eén van de meest kwetsende opmerkingen met betrekking tot pleeg- en/of pleegouders is het insinueren dat de pleegouder hun pleeghond beter zelf kan, of liever moet adopteren, omdat ze
anders hun pleeghond emotioneel kunnen schaden.

Als u zelf opmerkingen als deze hebt gemaakt: “Kunnen zijn pleegouders hem niet adopteren? Ik vind het zielig dat hij zich in de steek gelaten voelt,” of “Ze zal zo verdrietig zijn als je haar niet adopteert”- dit is op geen enkele manier een aanval op u. Dit is eerder een gelegenheid om te zien hoe uw opmerkingen pijnlijk kunnen zijn voor degenen die hun huis, hart en tijd gebruiken om honden te onderhouden. Zoals Maya Angelou zei: “Doe je best tot je beter weet. Als je het beter weet, doe het dan beter.”

Stel je voor dat iemand je vertelt, over één van degenen van wie je heel veel houdt op deze wereld, dat jouw beslissing met betrekking tot het welzijn van het dier leed zal veroorzaken. Dat je beslissing voor degene van wie je zoveel houdt en goed voor zorgt ervoor zal zorgen dat ze zich verward, verdrietig of erger voelen, volledig verlaten.

Deze woorden doen zeer en ze kunnen zeer ontmoedigend zijn – en het laatste wat we nodig hebben in een wereld vol dakloze dieren is dat degenen die pleegouders of potentiële pleegouders zijn, worden ontmoedigd om te helpen levens te redden.

Als een pleegouder, kan ik u zeggen dat ik ze niet zelf heb geadopteerd omdat ik inzag dat mijn huis niet het enige beste was voor ze op de lange termijn. Wat ik en andere pleegouders willen dat je weet, is dit:

We houden net zoveel van onze pleeghonden als van onze eigen honden.

We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze pleeghonden met succes worden voorbereid op het leven met en de overgang naar een ander gezin.

We huilen, van verdriet – omdat we zo van hen houden – en van vreugde – omdat we zo van hen houden – bij de gedachte dat de hond naar zijn nieuwe thuis vertrekt.

We aanvaarden graag het immense en diep bevredigende werk – emotioneel, fysiek, mentaal en soms zelfs financieel – dat gepaard gaat met het zijn van een pleegouder.

We begrijpen en nemen het ongelooflijke vertrouwen niet lichtvaardig dat in ons wordt gesteld om deze honden voor te bereiden op hun leven met een ander gezin.

Wij verheugen ons op onze pleeghonden die in onze huizen opbloeien. We verheugen ons nog meer op hun groei in hun eigen huizen.

We vieren de ontwikkeling van onze pleeghonden bij ons met het besef wat het beste voor hen is, voor als ze geadopteerd gaan worden.

We vragen geen dank of erkenning, alleen dat mensen begrip krijgen voor onze beslissing om onze pleeghonden door een ander gezin te laten adopteren.

Wij vangen niet op omdat het gemakkelijk is.

We vangen op omdat we weten dat hierdoor deze ongelooflijke honden, een kans krijgen om niet alleen te léven maar ook te gedijen en de geneugten van liefde en het leven met een gezin te leren kennen. En wij daar deel van mogen uitmaken.

Wij vinden dat het een eer is om een ​​pleegouder te zijn – en dat is het ook.

Als u met of over een pleegouder praat, zie ons dan zoals onze pleeghonden ons zien. Als een persoon die hen liefde, veiligheid, een thuis geeft en als een persoon die hen leert hoe ze de beste hond kunnen zijn die ze kunnen zijn. Maar het belangrijkste is dat je goed oplet voordat je commentaar geeft op pleegouders en hun pleeghonden en op wat volgens jou wel of niet moet worden gedaan. Als pleegouders zullen we altijd handelen in het beste belang van onze geliefde pleeghonden.

Als je een pleeghond ziet die zo geliefd en gelukkig en goed aangepast is in onze huizen en denkt dat we ze daarom moeten houden, is dat precies de reden waarom we ervoor moeten zorgen dat ze worden geadopteerd in hun furever gezin. We hebben ons werk gedaan en we hebben het goed gedaan en nu zijn onze pleeghonden klaar voor de volgende stap in hun leven.

En als ze klaar zijn, zijn we ook klaar. We zijn klaar om los te laten, om hen het geluk te geven van een gezin waar we altijd van hebben gedroomd en we zijn klaar om een ​​andere hond op te vangen en alles helemaal opnieuw te doen.