Veilig transport èn aankomst

De veiligheid en het welzijn van de hond staat bij ons altijd voorop. Daarom informeren wij adoptanten tijdens huisbezoeken altijd over veiligheidstuigen, de driepuntstuigen. Niet elk tuig is geschikt voor een windhond of Podenco, wij zullen u uitvoerig uitleggen welk tuig geschikt is. Dit alles doen we om er zo zeker mogelijk van te zijn dat u, uw gezin en de hond een goed leven samen krijgen.

Honden kunnen via Greyhoundfriends alleen geadopteerd worden mits er een goed driepuntstuig aangeschaft en gebruikt wordt. Zie ook: Adoptie Procedure.
Er is al jaren de gelegenheid om een veilig driepuntstuig aan te meten en aan te schaffen bij de aankomst van transporten.

Wat is het geweldig om te merken dat steeds meer rescue-organisaties het belang van een dergelijk
tuig in zien. Zo is er pas een transport in Frankrijk aangekomen waarbij de honden vòòr vertrek al een passend driepuntstuig kregen aangemeten. Bij aankomst geen gedoe met tuigjes uitzoeken, passen en meten, maar in alle rust de hond aan nemen vanuit de bus en veilig op weg naar huis. Geweldig.

Foto’s: Scooby France

Ook al is de aankomstplek superveilig, het is voor de honden veel fijner en voor de chauffeurs veel praktischer om de honden uit de bus te begeleiden met een goed driepuntstuig aan. Honden die niet durven uit te stappen kunnen geholpen worden door simpelweg het handvat van het tuig te gebruiken, zo ook als een bange hond zich niet durft te verroeren.

Veiligheid is ontzettend belangrijk en hoe meer we het waterdicht kunnen krijgen hoe beter. We zijn samen met de Spaanse organisaties bezig om in de nabije toekomst vòòr het vertrek al passende veiligheidstuigen te gaan gebruiken, zodat het ‘gewoon’ gaat worden. In elk geval wat bange honden betreft. Na alle ellende die de hond heeft meegemaakt, doen we er alles aan om de hond een liefdevol en veilig thuis te geven en om te voorkomen dat de adoptie uitloopt op een teleurstelling.

Miranda & Anneke