Fotograaf vindt uitgemergelde zwerfhond op een verlaten eiland.

Toen fotograaf Wesley White in december naar Thatch Caye in Belize ging voor een werkreis, verwachtte hij geen ontdekking die zijn hart zou breken – en zijn leven zou veranderen.

Hoewel Wesley in Belize was voor zijn werk, had hij een passie voor het verkennen, en dus besloot hij op een middag een kajak uit het resort te halen. Hij pakte een lunchpakket en ging op weg naar een nabijgelegen verlaten eiland om te picknicken.

Toen hij het eiland naderde, zag hij beweging: er zat een kleine, uitgehongerde puppy tussen de takken. Het eiland was toch niet verlaten…..

Geschokt dat een puppy in zo’n staat zelfs zou kunnen leven, wist Wesley eerst niet wat hij moest doen. De pup was zo dun dat hij al zijn ribben kon zien. En hoewel de hond duidelijk pijn had, kon hij niet stoppen met zijn staart te kwispelen. Hij had zo lang gewacht tot iemand hem zou komen redden!

Maar toen, enkele ogenblikken later, realiseerde hij zich: hij moest de puppy met zich meenemen naar het resort. Hij had geen andere keuze. Dus de man wikkelde de kwetsbare pup voorzichtig in een zwembroek en laadde hem voorzichtig in de kajak.
Hij bracht hem terug naar Thatch Caye, maar wist dat hij onmiddellijk actie moest ondernemen. De uitgehongerde puppy zou het niet veel langer overleven – en hij zou nog maar twee dagen in Belize
zijn.

Wesley noemde de kleine hond liefdevol Winston en bedacht vervolgens een plan.
Wesley boekte een boottocht naar het vasteland voor zichzelf en Winston. Eenmaal aangekomen haastte hij Winston naar het Stann Creek Animal Hospital bij Dangriga, Belize.
Hoewel Winston duidelijk was uitgemergeld, uitgedroogd en besmet met mijten, was hij verder gezond. Hij had geen erge ziektes en zijn organen waren gezond – deze pup kon er gewoon doorheen komen met wat goede medische aandacht!

Wesley verliet Winstons zijde niet toen hij in Belize was … maar zijn tijd zat er bijna op. Twee dagen na het succesvol transporteren van Winston naar de Humane Society voor behandeling, moest de fotograaf terug naar huis naar Montana vliegen. Hij was diepbedroefd.
“Het was alsof ik mijn kleine puppy plotseling opgaf,” zei White via Western Journal.

Wesley kon in contact blijven met de pleegmoeder van Winston, zijn proces volgen en zoveel mogelijk updates krijgen. Twee maanden gingen voorbij en het enige waar Wesley aan kon denken was Winston. Hoewel hij al twee andere honden thuis had, nam hij nog een zeer belangrijke beslissing: hij ging Winston adopteren!
Nadat de adoptieaanvraag was goedgekeurd, vloog Wesley naar Texas om zich te herenigen met Winston op de luchthaven. Hoewel hij bang was dat de hond hem misschien niet zou herinneren,
waren zijn angsten volkomen onnodig!

Zodra Winston zijn nieuwe vader zag, werd hij helemaal gek. Hij bedekte Wesley met kussen, knuffelde en hij was volledig buiten zichzelf van geluk. Het lijkt erop dat Winston ook aan Wesley had gedacht.
Winston maakte met succes de reis naar Montana en werd snel onderdeel van het dagelijkse leven. De andere honden in het huis verwelkomden hun nieuwe harige broer met opwinding – het lijkt erop dat Winston voor altijd een nieuw thuis heeft!


Hij zou overal heen gaan voor de mens die zijn leven zo dapper redde. Winston was slechts
een paar dagen weg van sterven, maar dankzij Wesley heeft hij nu een gelukkig leven!

Bron.