Anxos (nog te adopteren)

Anxos, met recht Anxos. Een medewerker van Scooby vertelde dat de naam Anxos, Angels (engelen) betekent. Ik kan wel zeggen dat Anxos haar naam eer aan doet.

De eerste week van Anxos in Nederland.
Een week geleden, zaterdag 29 september, heb ik Anxos opgehaald van het transport naar Nederland. Wat een beauty met haar aparte velletje.
Toen ze uit de bus kwam en mee naar de auto liep was ze nieuwsgierig naar haar nieuwe omgeving. Haar neus maakte overuren en haar oren waren constant gespitst.
Bij thuiskomst heeft Anxos, tijdens een wandeling, kennis gemaakt met haar twee huisgenoten (ook galgo’s). Dat brak direct het ijs en sindsdien gaat het goed samen.
Eenmaal thuis heeft ze heel nieuwsgierig het huis verkend, daarna is ze in slaap gevallen en heeft een paar uur geslapen.
De eerste dag heb ik haar de trap op en af geholpen, want de huiskamer is op de eerste verdieping. De tweede dag mocht ze het zelf proberen en bewust of onbewust hebben de andere twee honden het voorbeeld gegeven. Na anderhalf uur is ze zelf naar boven gekomen, weer een overwinning. Ze kan nu zelf de trap op en af wat ze in een rap tempo doet als ze mee naar buiten mag.
De eerste nacht heeft ze op de zitzak naast mijn bed gelegen en ieder uur heeft ze het huis gecontroleerd. Dat gaf wel een heel veilig gevoel. Rond 3 uur is ze in slaap gevallen.
’s Ochtends keek ik richting Anxos die nog sliep, en jawel, heerlijk op haar rug gedraaid lag. Smelt…..
Het uitlaten is geen probleem, ze loopt keurig aan de riem zonder te trekken. Andere honden is wel een dingetje, een klein dingetje maar, ze blaft naar ze uit angst. Ze was dan ook een underdog in de overvolle paddock bij Scooby. Daarom gaat ze mee met de packwalk en naar de socialisatieklas bij Peer Peeters. Het is heel bijzonder, maar het gaat nu echt al beter door de begeleiding en tips van Peer.
En de lofzang is nog niet over, want deze knappe dame is helemaal zindelijk. Ze heeft nog niets in huis gedaan. Ook niet toen ik (op haar derde dag in Nederland) onverwachts een langere werkdag had en ze 6 uur met de andere honden thuis geweest is, zonder tussendoor uitgelaten te zijn. Geen kik gegeven (gecheckt bij de buren) en geen plasje in huis gedaan. Ik heb haar getest op alleen thuisblijven. Ik ben drie kwartier weggeweest en weer heeft ze geen kik gegeven.
Inmiddels luistert ze al aardig naar haar naam en kan ze los op het omheinde losloopveld (nog steeds met gps-tracker). Heel voorzichtig begint ze te spelen en te rennen.
Wat me het meest opvalt is dat Anxos heel leergierig is. Ik heb haar twee keer iets laten zien, bijvoorbeeld op haar plaats leggen en daar blijven, en ze weet wat bedoeld wordt. Ze luistert nu al aardig goed.
Wat ben ik nog vergeten? Anxos:
• is een grote knuffelaar, kruipt bij je voor een knuffel;
• kwispelt altijd als ze je ziet;
• eigent zich alle etenswaar binnen neusbereik en op het aanrecht toe;
• is niet bang voor vreemden en mannen in het bijzonder (gepast gereserveerd);
• is een hele lieve hond die helemaal klaar is voor haar eigen mand.