Update Diva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diva is nu enkele weken bij ons in de opvang. Ze doet het er goed, samen met galgo Moro en Sammy (een kleine podenco). In het begin, meestal voor haar nieuwe situaties, is ze wat angstig, maar zodra ze in de gaten heeft dat ze niet bang hoeft te zijn, komt ze los.

We wonen in een vrij rustige omgeving, omringd door weiland en Diva kan daar samen met Moro vrij rennen, waar het goed omheind is. Ze luistert al goed naar haar naam, trekt zich erg op aan mijn andere honden, waardoor ik haar niet veel hoefde te leren.

Ik denk dat ze heel makkelijk als tweede hond te adopteren is omdat ze snel het gedrag van de eventuele reeds aanwezige hond overneemt. Ze kan met zowel reutjes als teefjes en heeft geen enkele moeite met de buurthonden.
Waar ze moeite mee heeft, zijn drukke kinderen en mensen met luide stem

Over het algemeen is ze vrij rustig en heeft regelmatig een speelmoment met Moro, de andere aanwezige galgo in de tuin. Ze neemt de uitdaging graag aan en neemt zelf ook het initiatief.
Diva sloopt niets, weet wat haar speelgoed is, en kan ook goed een poosje alleen thuis zijn, zonder in paniek te raken, zowel in- of buiten de bench. De bench is haar veilge plek, waar ze gaat liggen als er bezoek is en genegeerd wil worden.

Hoe Diva met katten in huis is, weet ik niet. Er lopen hier veel katten in de omgeving, waar mijn andere honden fel op reageren. Als ik met alle honden loop, reageert ze mee, maar als ik met haar alleen aan de lange lijn loop, negeert ze katten volledig.

Ze is hier een schat van een hond en ik hoop dat ze haar nieuwe baasje(s) snel gaat vinden. Iedere dag groeit de liefde met deze hond.