Aankomst Akira en Sole 19/20 september 2020

We kunnen vertrekken……….

https://youtu.be/XyZqPyDDepY

Op vrijdag 18 september begon de lange reis voor Akira en Sole uit La Linea Spanje. Samen met nog veel andere honden vertrok het gezelschap richting Schwerte in Duitsland. Hier was het eindpunt van de reis voor veel van hen, waar hun nieuwe baasjes met smart wachtten op hun nieuwe gezinslid. Het was een spannende reis met heel veel regen en nog een oponthoud in de file. Hierdoor kwamen de honden op 19 september, 4 uur later aan dan eigenlijk  de bedoeling was geweest. Van het wachten hebben we maar een deugd gemaakt. Onze kennis van de Duitse taal weer wat opgekrikt en ook hebben we kunnen constateren; dat de wegen er niet verlicht zijn en het donkerder is dan in Nederland.

Samen met Akira en Sole moesten we hierna, nog een best stuk rijden om in Nederland te komen. Onderweg nog een keer gestopt en wat “schoonmaakwerk” verricht in de kennel van Akira. Oeps….. Iets na middernacht kwamen we aan in Tricht bij Anneke en Joop waar we hartelijk werden ontvangen. Het voer dat er is gedoneerd, hebben we ook meteen uitgeladen, zodat dit met het volgende transport mee terug kan naar Scooby in Spanje. Ook bij Anneke op de keukenvloer hebben de galga dames hun poep en plas kunsten vertoond. Je kunt er maar vanaf zijn moeten ze gedacht hebben. Liefdevol hebben we dat opgeruimd. Want ja, na zo een lange reis en het niet willen plassen en poepen op Duitse bodem moest het ergens gedaan worden. Akira en Sole mochten in Tricht blijven slapen, omdat het zo laat was geworden. Eindelijk een mand! Na nog een paar flinke knuffels aan de lieve galga dames gingen wij ook huiswaarts. Onze taak zat erop, Akira en Sole zijn in Nederland. Het was een lange dag en een korte nacht….Maar met liefde gedaan door Hilly en Joyce.

Na een heerlijke nachtrust vrolijk weer op en genieten van alles wat er te ontdekken valt.

https://youtu.be/T8dEn0fWTyk

In de nacht heeft Akira wat onwennig gejammerd, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Sole echter was 1 keer wijzen naar de mand, zo van; ‘kijk hier kun je lekker slapen’. Dit liet ze zich geen twee keer zeggen en ze heeft heerlijk geslapen. Ze werd pas wakker toen ik [Anneke] ook wakker werd. Meteen de dames de tuin in en daar hebben ze netjes buiten hun behoeftes kunnen doen. Sole rende meteen heel erg blij naar alle honden ….. jippieeeee allemaal honden hier, zo lief om te zien. Akira is een paar uur later opgehaald door haar eigen familie en daarna zijn wij [Milia en Anneke] naar Hoogeveen getogen naar het opvanggezin voor Sole, waar wij ook een zeer warm onthaal kregen door een gezellige roedel en pleegmama. [dank Frieda voor het opvangen van Sole]

  Akira met haar nieuwe familie Sole in opvanggezin (brindle met halsband)

De mooie foto’s en filmpjes hebben geen woorden nodig en spreken voor zich! Twee prachtige galga’s die een nieuw leven mogen beginnen en hun verleden achter zich kunnen laten, om vele leuke nieuwe herinneringen te maken.