Een hond willen…

Een hond willen hebben betekent niet alleen kiezen welke je het leukst vindt voor je fysieke kwaliteiten of “ras”, het willen van een hond impliceert ook dat je hem zult uitnodigen om je leven, je huis, je ruimte te delen en dat hij ook behoeften heeft en vele malen niet aan uw zal verwachtingen voldoen.

Een hond willen is bereid zijn om van hem te houden in goed en kwaad, puppy, volwassen of senior,
van hem houden als hij blaft en geduld hebben omdat iets je dat wil vertellen.

Houd van hem wanneer hij aan de muren en de fauteuil bijt, wanneer hij rent en niet naar je luistert omdat hij zijn vrije en speelse aard uitdrukt. Breng hem naar de dokter als hij ziek of gewond is.

Geef hem waardig voedsel en niet “wat restjes”, maar wat je hem echt kunt bieden. Begrijp dat een hond voorkeur voor smaak heeft en dat wat u van hem verwachtte misschien niet compatibel is met
wie hij werkelijk is.

Een hond willen is geen kwestie van willen of wensen, noch missen of dromen.

Een hond willen is begrijpen dat je niet alleen “een hond” zult hebben, wat geen ding of bezit is,
maar een uniek persoon die samen met jou het leven deelt met zijn eigen wil en missie.

Een hond willen is stoppen met praten over echt willen leren liefhebben …

Een hond willen is observeren, er rekening mee houden, het laten beslissen, het laten groeien,
het zichzelf laten uitdrukken, zijn eigen ‘pootafdruk’ laten zetten in dit leven.

Een hond willen is herkennen dat hij tot een diersoort behoort die anders is dan de jouwe en als zodanig andere en specifieke behoeften heeft: zoals buiten rennen, elke stap iets willen op snuiven,
de wereld verkennen, spelen en andere honden ontmoeten.

Je zult angsten, onzekerheden, woede, frustraties, vreugde, voorkeuren, vriendschappen, verdriet, verliezen, pijn, slaap, honger, vreugde, emotie elke dag aan je zijde hebben, dank en liefde … veel liefde.

Een hond willen is zich verbinden aan elke dag van zijn leven omdat hij van jou afhangt en jij het enige bent dat hij heeft.

Een hond willen is bereid zijn de lessen te ontdekken en te accepteren die je tegenkomt, want als je van een hond houdt, weet je dat hij het was die in je leven kwam om je te helpen opnieuw contact te maken met het leven, met het heden, met de zon, de maan en de sterren, met de planten, met de lucht, met de lucht en de bergen maar vooral … helpen om je (weer) in verbinding te stellen met je hart.

Bron