Hoe is het nu met…….Llorentz?

Nadat Llorentz begin november 2020 in Nederland was aangekomen, is er in die twee maanden, best veel gebeurd. Na zijn aankomst mocht deze mooie brindel Galgo eerst maar even wennen in een opvanggezin en bleek eind november dat hij geopereerd moest worden aan zijn blaas. Daar kwam uiteindelijk een steen van wel 40 mm uit. Gelukkig kon hij met aangepast voer en goede zorgen van het gastgezin weer helemaal herstellen. Binnen no time was  de conditie van Llorentz weer op  niveau  en voelde hij zich stukken beter. Scheelt een stuk zo zonder pijn en heerlijk vrij kunnen plassen.

Het allerbeste nieuws voor Llorentz is dat hij geadopteerd is en sinds 6 december bij zijn nieuwe familie in Den Haag woont. Dat was wel even wennen, een gezin met een baasje, een vrouwtje, twee kinderen, vier (!) kattenvriendjes, maar ook wel gezellig! Ook voor hun was het even wennen, vooral voor de mensdieren, want die hadden dus nog helemaal geen ervaring met (wind)honden. Tja dat kan ook gebeuren….

Llorentz deed het vanaf het begin al heel goed. Dankzij de liefdevolle zorg die het gastgezin had gegeven, waar Llorentz de tijd voor de adoptie verbleef. Daar had hij ook al een beetje een  dagritme opgebouwd en één en ander geleerd.

Het bleef toch wel even een beetje spannend voor de mensen. Allemaal begrijpelijk als je nog geen hond hebt gehad.  Gelukkig kom je, met wat praktische ondesteuning per  o.a. Whatsapp van de gastmoeders Hilly en Nancy (=de consultant voor Zuid Holland) al een heel eind. We zijn alweer een paar weekjes verder en ondertussen voelt Llorentz zich prima thuis in Den Haag, met een heerlijk strand en duinen en bos op loopafstand. Alleen die katten, die willen nog niet zo spelen met Llorentz. Gelukkig zijn ze verder best oké. Vooral de jongste, een eigenwijze kater van 4, wil hem nog wel eens uitdagen en als de brindle galgo er op in gaat en achter hem aan springt geeft die kater hem gewoon op zijn donder……. Verder gedraag Llorentz zich als een keurige ‘Hound’ en negeert hij ze gewoon keurig.

Samen met de mensen loopt Llorentz iedere dag wel minimaal een uur buiten door de buurt en de duinen. Soms is Llorentz wel erg nieuwsgierig naar andere honden en hun baasjes. Dan wordt er even gespeeld en gesprongen en dan gaan we weer verder druk met het afbakenen van de omgeving (die blaas doet het weer goed dus kunnen we alles weer zorgvuldig verdelen).

Kleine hondjes interesseren me niks, dat drukke kef-volk loop ik met de neus in de lucht voorbij….. en zo hoort het in het Statenkwartier zegt de baas….

Je bent tenslotte een Hound, not a dog !