Aankomst Scooby-transport zaterdag 10 december, verteld door een (nieuw) opvanggezin

“Eindelijk het was zover, 10 december, de dag waar ik weken naar uit heb gekeken, de dag dat mijn opvanghondje aan zou komen in Nederland.
Vrijdag 9 december waren wij al naar Weert gegaan, waar wij een hotelletje hadden geboekt, want ik wilde onder geen beding te laat komen. Alles wilde ik meemaken, van het begin tot het eind.

’s Ochtends om 6 uur ging de wekker. Was niet nodig, ik lag al een uur klaarwakker in het donker te staren met mijn mobiel in de aanslag, want stel je voor dat het transport zomaar erg vroeg aan zou komen en ik er niet bij was … no way!!!
Uiteindelijk duurde het nog een aantal lange uren voordat de witte bus van Fermin de stal in kwam rijden.
Kippenvel van mijn nekharen tot aan mijn inmiddels wel erg koude tenen (we stonden om 10 uur al in de stal klaar, waar de hondjes aan zouden komen en de bus arriveerde om 12 uur)
Dit was het moment wat ik zo graag mee wilde maken, de deuren open zien gaan en dan al die prachtige hondjes waaronder ‘mijn’ Flamenca eruit getild zien worden.
Heel veel waren het er. Hoeveel precies weet ik het niet, maar toch zeker wel 15 hondjes en natuurlijk ook heel veel katten, die hier een beter leven tegemoet gaan.

tn_20161210_120813_resized tn_20161210_125610_resized

tn_20161210_123116_resizedAlle hondjes buitelden door elkaar, blij dat ze uit hun kooi konden, de pootjes strekken, plasjes, poepjes, het was een drukte van jewelste, maar zoooo leuk om te zien.
Alle adoptieouders en opvanggezinnen stonden reikhalzend uit te kijken naar hun hondje en ik natuurlijk ook, alleen ik zag haar niet. Waar was Flamenca nou? Waar was nou dat zwarte hondje, waarvoor ik zou zorgen? Ik liep door de stal, keek nog eens in de bus, die was inmiddels leeg.
De schrik schoot door me heen, het zal toch zeker niet zo zijn dat in alle drukte onze Flamenca niet mee was gekomen,
Weer even vragen, ook aan Fermin “Where is Flamenca?”, gelukkig, hij had wel haar paspoort, dus zij moest hier ergens zijn.
Zou het dan toch dat kleine, magere, bange hondje zijn, die bij een andere adoptiemoeder stond?
Neeee, kan niet, Flamenca zag er best wel flink uit op de foto’s, deze leek er echt niet op.
Nicole 2 kwam met de scanner en ging diverse zwarte hondjes af en ja hoor, daar stond ze, toch dat kleine, magere hondje. Ze was per ongeluk bij de verkeerde mevrouw terecht gekomen.
Zucht, zucht, wat een opluchting en wat was ik blij om haar te zien.
Foto’s kunnen een beetje vertekend beeld geven, ik had haar forser ingeschat, groter ook. Maar het maakt niet uit, ze was er, klaar voor een nieuwe start in Nederland.
Flamenca had een lelijke wond aan de zijkant van haar kop, de dierenarts zou nog even langs komen om ernaar te kijken. Ze is ter plekke behandeld en heeft medicijnen meegekregen, dus dat komt wel goed’
De laatste formaliteiten werden geregeld. De opvanggezinnen kregen nog een tuig en een halsbandje met een zender. Heel belangrijk gezien de recente ontsnappingen.
We waren klaar om te vertrekken, mooie nieuwe jas, tuig om en tracker aan, nieuwe halsband, ook Flamenca was er klaar voor om aan haar nieuwe leven te beginnen.

tn_20161210_120907_001_resized tn_20161210_120926_resizedHet was een onvergetelijke dag, met heel veel aardige mensen, allemaal met hetzelfde doel ; zorgen dat we weer een paar prachtige hondjes een mooie toekomst kunnen bezorgen.
En dan de dames die voor koffie en lekkere koeken hebben gezorgd, wat een inzet allemaal!!!”

Erg leuk om een keer meegemaakt te hebben.
Vriendelijke groet Giel en Jeanette Feddes.

tn_img_5067 tn_img_5080

voor GreyhoundFriends kwamen er in totaal 8 honden aan, waarvan 3 geadopteerd zijn (Aafke, Mario en Natalia) en er 5 in opvanggezinnen (Zamorano, Fito, Dulcinea, Rosco & Flamenca) lekker warm de feestdagen tegemoet gaan!
Voorzien van een mooi veiligheidstuig met hulp van Francis Wezenbeek die deze superveilige tuigen verkoopt en allemaal met gps tracker konden alle hondjes naar hun (tijdelijke) huis!
Wederom een dagje met een dik gouden randje!

Zamorano,Fito,Dulcinea,Rosco, in opvang ,Aafke, Mario en Natalia

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Tania Ekkerink-van Brandenburg
tn_anneke-met-rosco tn_jeanette-anneke-en-nic2-met-hondjes tn_jeanette-met-flamenca tn_natalia tn_rosco