De avonturen van Tuesto (1)


Tuesto hoort bij ons, geen twijfel mogelijk. Hij speelt in huis, maakt grapjes en geeft kopjes als een hele grote kater. Hij communiceert met en zonder geluid en soms in rare standjes. Heel vertederend vind ik dat hij mijn hand voorzichtig beetpakt bij het spelen. Of soms om duidelijk te maken dat hij gestreeld wil worden. Hij is best assertief! en weet me met veel luidruchtig gaap- en loopwerk duidelijk te maken dat hij zin heeft om te gaan wandelen. De andere honden zijn erg op hem gesteld geraakt en in kleine Hook heeft hij inmiddels een grote vriend.


Buitenshuis is nog steeds een ander verhaal wanneer er mensen in zicht zijn. Het blijft opletten voor hem bij mannen en kinderen, vooral kinderen die lawaai maken of met stokken spelen (help!). Hardlopers, m/v, zijn bij voorbaat al niet te vertrouwen dus dan parkeren we even in de berm of in het struikgewas. Hij heeft een verlate pubertijd meegemaakt met allerlei avonturen: een hazenjacht, vastlopen in prikkeldraad en harmonicagaas. Niet te vergeten zijn zwemavonturen! hij is mijn eerste Galgo die gewoon de vaart in springt en verandert van wind- in waterhond.

Hij blijft heel gevoelig voor allerlei prikkels, met name harde geluiden zoals dichtslaande deuren of boze stemmen, buiten maar ook op tv! Natuurfilms met dierengeluiden komen direct bij hem binnen, ook visueel volgt hij alles. Hij kijkt soms naar National Geographic en bij het krijsen van apen, brullen van beren e.d., zeker bij wolvengehuil! gaat hij rechtop zitten, kijkt naar mij, de tv en weer naar mij. En ik naar hem natuurlijk. ‘Hoorde je dat?’ lijkt hij dan te zeggen. ‘Spannend man!’ zeg ik dan en hij kijkt en luistert weer verder met zijn hoofd schuin.

We zijn erg gelukkig met Tuesto!

Aafke