Diva (nu genaamd Chica, Update)


Ons mooie meisje Chica is nu 2 maanden in België, een angstig maar oh zo super lief galgaaatje.

Toen we haar voor het eerst thuis brachten had ze heel veel schrik, gelukkig was Twister (onze whippet) er om haar gerust te stellen. Het klikte onmiddellijk tussen hen. Chica had wel wat tijd nodig om ons te vertrouwen en vooral met mijn vader had ze het moeilijk.

Ondertussen is ze opgebloeid van een angstig en onzeker galgaatje naar een gekke, grappige en aanhankelijke meid. Rennen en spelen met Twister vindt ze geweldig. Als een wervelwind vliegt ze door de tuin en gooit ze al het gras omhoog. Ze kan er zo van genieten.  Ze heeft leren spelen met speelgoed en vind het super om hiermee samen met Twister te ravotten. Zoemmies lopen kan ze als de beste en van putten graven heeft ze een specialiteit gemaakt. In een record tijd kan ze de hele tuin omploegen.

Wandelen vind ze geweldig. Als ze haar harnasje ziet gaat dat staartje al heen en weer. Fietsers en brommers vindt ze nogal eng, ook teveel vreemde mensen tijdens de wandeling vind ze niet leuk. Maar van zodra de drukte verdwenen is wordt ze weer rustig. Elke dag gaat het een beetje beter.

Als je een tijdje weg bent geweest en terug thuiskomt, staat ze als eerst aan de deur. Haar staartje kwispelt als gek heen en weer en ze blijft maar duwen met haar neusje tot je haar genoeg aaitjes hebt gegeven.Ze is echt een knuffelbeer.  Als er knuffels worden uitgedeeld staat ze op de eerste rij. Dan moet zelf haar beste vriend Twister opzij.

Samen zijn het twee verwende hondjes. Ze slapen allebei in mijn kamer. Maar aangezien Chica nog geen trappen kan op- of aflopen wordt ze dus steeds naar boven en beneden gedragen.

Koning en koningin van het huis. Met hun eigen zetels en kussens om op te gaan liggen. En met non-stop liefde. Wat meer kan je als hond wensen.

Ook al is het niet altijd makkelijk geweest, ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder haar en Twister. Mijn allerliefste schatjes.

 

Dank je wel Greyhoudfriends en Sjaak voor de lieve zorgen tijdens de opvang en voor de vlotte afhandeling van de adoptie van ons klein ‘B’engeltje “Chica”

Groetjes

Simke en co.

Chica en Twister.