Update geadopteerde Perico (hij heet nu Azai)

1 mei – 14 mei 2021

Vandaag twee weken geleden is Perico nu Azai bij ons komen wonen.

Het eerste contact met Azai zat direct goed en ja… wij hadden ons hart verloren.

Eén mei, dat was de dag dat hij mee naar België reisde. Alles verliep vlot tijdens de lange rit. Bij onze thuiskomst was de tuin als eerste om kennis mee te maken voor een plasje.

Wij hadden ons ingesteld op een toch wat bange hond die de tijd zou nodig hebben om bij ons tot rust te komen dus dachten wij, wij geven hem alle tijd.

De eerste week was héél spannend voor Azai. Hij volgde de twee soortgenoten: Tomillo en Jack zowat overal. Al vlug werd hij vertrouwd met de dagelijkse gewoontes en wist hij ook al heel snel welke de beste ligplaatsen waren.

Dag na dag leerde hij bij, zelfs het luik om gemakkelijk buiten en binnen te geraken is al geen hindernis meer, alsook zijn eigen bedje wist hij al vlug te vinden want eens in bed, volgt er een beloning. De keukentafel die moeten we nog steeds goed in ’t oog houden want onze boterhammetjes zijn vlug verdwenen.

Dagelijks staan er drie honden ongeduldig te popelen voor de wandelingen, raar maar waar, na een eindje stappen lijkt het voor Azai genoeg te zijn en hij begint achter te lopen. Zou hij niet graag wandelen? In de tuin is hij heel actief: spelen met de andere honden en mooi om zien hoe hij in draf gaat als een veulen.

Azai aanraken verliep moeilijk, hij trok zich steeds weg en hij schrikte bij elke kleine beweging die wij maakten. Het aangename was dat hij steeds in onze omgeving bleef vertoeven. Met veel geduld en liefde neemt het vertrouwen meer en meer toe. Vandaag staat hij geregeld aan onze zijde om aandacht en knuffeltjes te vragen en volgt ons letterlijk als een hondje.

Ondertussen heeft hij zich aangesloten bij de groep van de kwispelende staartjes, die ons ’s morgens staan op te wachten om ons royaal te begroeten. “Hoe zalig is dit om zo aan een nieuwe dag te beginnen”.

Wij zijn heel blij met de goede opvang die Azai kreeg toen hij in Nederland kwam. Hij heeft er op die korte tijd veel geleerd, waarvoor onze dank aan de opvangmoeder Miranda.

Wij hadden al twee schaduwen in huis maar het zijn er ondertussen DRIE geworden…

Jack, Tomillo en Azai