Update Tigre/QB

Hé hallo, ik ben QB (spreek uit: Kjoebie, voorheen Tigre) en ik heb besloten zelf maar even een update te schrijven.

Dit ben ik. Fotomodelletje hè. Ik weet wel hoe ik iedereen om m’n teen kan winden. Op deze foto zie je het niet goed, maar ik kan ook heeeeeeel zielig kijken. Ach, je hebt het of je hebt het niet.

Ik woon nu ongeveer een jaar bij Hein en Connie (adoptieouders) in mijn nieuwe huisje en het bevalt me prima. En uiteraard vinden zij mij de liefste hond van de hele wereld.
Ik heb een groot bed en er is een grote tuin met vijver en zandbak waar ik lekker in mag spelen.

Connie is veel thuis en ik mag bijna overal mee naar toe. We gaan regelmatig naar het bos en soms ook naar de hondenspeeltuin of op visite. Ik weet wel wat ik leuker vind hoor. Hoewel de visite altijd lekkere hapjes heeft en ik daar languit op een heerlijke deken mag liggen, zijn wandelen en rennen dus m’n grote hobby’s. Ik heb ook al wat vriendjes uit de buurt, die zo af en toe bij ons in de tuin komen spelen. Als Hein gaat hardlopen dan mag ik ook mee rennen. Nou ja, Hein rent en ik kan het met een sukkeldrafje af.
Toen ik een maand of twee in m’n nieuwe huisje was, kwam er een speelkameraad. Het was een dametje, AV (spreek uit: Evie) genaamd. Ze deed in het begin net of ze me niet zag, want zo zijn teefjes. Maar ik wist wel beter. Ik bleef gewoon lekker uitdagen en toen moest ze wel inbinden. Tegenwoordig rennen we lekker achter elkaar aan in de tuin en we liggen zij aan zij of boven op elkaar op het grote bed.

So far so good. Maar toen gebeurde het. Ongeveer 5 maanden geleden kwam er nog een hond. Een reu genaamd Tosco. Was ik niet zo blij mee, met die concurrentie. Ik dacht, ik ga gewoon zo breeduit mogelijk op bed liggen, dan kan hij er niet bij en dan gaat ie wel weer weg. Maar nee hoor. Hij bleef. En hij krijgt ook allemaal kusjes en aaitjes. Ik moet dan alle zeilen bijzetten om hun aandacht te krijgen. Ik gooi m’n ogen, poten en heel mijn lichaam hiervoor in de strijd.

En ja hoor, dat helpt. Ow, ik kan ik hem soms niet uitstaan. Vooral niet als AV met hém speelt. Dan gaat hij met haar rennen. Uitslover! De laatste tijd is hij wat meer gewend en dan rennen we met z’n drieën. Maar als ik hem uitdaag, dan blijft hij stokstijf staan. Ik vind dat heel raar. Ik doe nog zo mijn best en grom en blaf en hap in de lucht dat het een lieve lust is. Totaal geen reactie. Dan ga ik maar weer achter AV aan. Er is er altijd wel een die wil spelen. Maar hij is hier maar tijdelijk. Ik hoor Connie wel zeggen dat er na hem weer een andere hond komt. Ik vind het best, als ze maar willen spelen. Ik ben wel 7 jaar maar barst nog van de energie. Een zogenaamde oudere jongere met een uitstekende conditie.

En er zijn ook nog 6 katten in huis. Niet mijn ding. Vreselijk als die naar je toe komen en aan je beginnen te ruiken. Bah. Ik kijk dan zoveel mogelijk de andere kant op. Wat ik niet zie, dat is er gewoonweg niet. Gelukkig komen ze niet op bed, want dan had ik ’s een hartig woordje met Connie moeten spreken. Dat kunnen we als beroemde/beruchte stretchsnurkers toch niet gebruiken. Het gaat net met z’n drieën.

In huis en in de tuin laat ik onze katten met rust. Maar buiten de tuin wil ik wel eens proberen achter een kat aan te rennen. Helaas. Gaat niet. Er zit iemand aan het eind van de riem die me tegenhoudt.
Naast wandelen, rennen, eten en slapen heb ik nog een hobby: hangen. Ik hang en leun graag tegen iedereen aan. Heerlijk vind ik dat. Zodra er een mens naast me stil blijft staan dan istie van mij. Hoppa er tegen aan en hangen maar.

De meeste mensen vinden het een beetje vreemd, maar wel grappig.

Al met al: ik ga hier lekker mijn hang en mijn gang! Tot de volgende X.
Groetjes van The Cubes

Klik hier om naar Tigre zijn pagina te gaan.
Klik hieronder op zijn naam om al zijn updates te zien.