Update Tonio (Plutonio)


Vrijdag 11 augustus gingen wij Tonio in Breda ophalen. Na kennismaking met de enthousiaste Tonio, koffie met appeltaart (die ook Tonio erg lekker vond) en nog even spelen in de tuin hebben we afscheid genomen en gingen op huis aan. De terugreis met Tonio op de achterbank en Santo, onze al wat oudere labrador in de achterbak verliep geweldig goed. Hij heeft een groot deel van de reis heerlijk liggen slapen met z’n hoofdje op de schoot van onze zoon.

Bij thuiskomst heeft hij eerst de grenzen van onze tuin verkend en is toen heerlijk gaan soezen in ’t zonnetje.
De eerste nacht is ook prima verlopen op wat geknabbel aan de stam van een palmplant na.
Tonio houdt erg van beren. We hadden er twee gekocht en meegenomen toen we hem op gingen halen. Hij ging er gelijk mee spelen. En hier sjouwt hij de beren ook altijd mee naar zijn slaapplek.

Nu een week later voelt Tonio zich al lekker thuis. Het is een makkelijk en nieuwsgierig hondje.
Tussen onze labrador en Tonio gaat het supergoed. En ook met de kat is vriendschap gesloten. Tonio heeft al kopjes van hem gehad. Regelmatig komt onze dochter langs met haar nog jonge Zwitserse Sennenhond en dan gaan de remmen los.
Het wandelen met Tonio gaat goed. Hij weet na de wandeling al feilloos onze oprit te vinden. Knap he? Als hij kleine hondjes ziet begint hij wat te piepen en hij is nog een beetje schrikachtig als er een vrachtauto of tractor voorbij komt. Regen vindt hij beslist niet fijn, maar we weten dat meer windhonden dat niet leuk vinden.

Al met al een enthousiaste, speelse, lieve, aanhankelijke hond waar wij ontzettend blij mee zijn.
Voor diegene die hem weer willen zien: wij zijn van plan om 24 september met Tonio in Oss te zijn.
Tim en Yvonne