Wie heeft een gouden mandje voor Amber?

 

Amber is in NL / Honden in een opvanggezin

Na een paar maanden bij ons in de opvang werd het wel weer eens tijd voor een update van Ambertje.

Elke ochtend wordt je door Amber verwelkomt met een brede glimlach en staat dit Madammetje zwiepstaart met haar draaikontje onderaan de trap je zoooooo blij te verwelkomen dat ieder ochtendhumeur verdwijnt. Onze twee hondenjongens doen op dat moment wel graag een stapje achteruit anders worden ze “uitgeklopt” door haar staartje. Als je die smiley van haar ziet, ze laat echt haar tandjes zien en ziet er zo schattig uit! Wie kan daar nou nee tegen zeggen?

Dit aanhankelijke meisje is erg graag bij je en loopt je graag door het huis achterna. Als je dan even gaat zitten ligt dat mooie snoetje meteen op je schoot voor een flinke portie knuffeltjes…. Enne niet stoppen, want dan voel je die neus in je handpalm en wordt deze opgetild om over haar hoofdje te aaien. 

Tijdens het wandelen vind ze af en toe de scooters die langsrijden en sommige honden nog wat eng en valt ze uit, maar Amber is goed bij te sturen. Dit gedrag is in de afgelopen maanden al sterk verminderd, maar ze is geen beginnershond en heeft hierin wel duidelijke begeleiding nodig. Tijdens het wandelen speelt soms ook haar jachtinstinct op als ze  konijnen of katten ziet, ze is dus echt niet geschikt voor een huishouden met katten.

Op andere momenten brengt Amber weer op een leuke manier leven in de brouwerij, dan daagt ze onze Greyhound Kyran uit om te spelen en gaat wheelies te maken. Drie tellen later is het weer rustig en gaat ze naast Amor, de andere windhond op de bank liggen en kruipt ze helemaal tegen hem aan.

Een paar weken geleden zijn we met zijn allen naar het strand geweest, waar Amber lekker los mocht met de 15 meter lijn (en uiteraard een tracker om), heerlijk! Het was best druk met andere honden en mensen, wat ze soms best moeilijk vind, ze bleef keurig bij ons… helemaal blij met haar balletje. We hebben af en toe even dat balletje goed ver gegooid dan schiet ze erachteraan zig zaggend over het strand en dan toch weer heel braaf bij ons terug. We zijn heel trots op haar en de stappen die ze gemaakt heeft sinds ze bij ons is.

We gunnen deze lieverd zo dat ze haar eigen gouden mandje vind vanwaar ze haar plekje in andermans harten mag vinden, dit meisje heeft zoveel te geven…