Goed nieuws uit Chili!

In Chili wordt momenteel een nieuwe wet besproken waarmee de renwedstrijden met galgo’s verboden zouden kunnen worden. Vanuit de samenleving is de wens om de windhondenrennen te verbieden steeds sterker! Er woedt momenteel een heftige discussie over het leed dat windhonden wordt aangedaan in diverse landen zoals Chili, Ierland, Engeland, etc en dat is positief voor onze strijd in Spanje!


Gisteren kwam er goed nieuws uit Chili:
Het verbod op races met galgo’s is een stapje dichterbij. De Commissie van Milieu heeft gestemd vóór een project dat de races verbiedt omdat hiervoor dieren systematisch worden mishandeld. Binnenkort zal het parlement hier verder over debatteren. We houden het nieuws in de gaten en zo snel we meer weten lees je het op de website en social media van Dutch Galgo Lobby.

Spanje is niet het enige land waar jaarlijks duizenden windhonden gedood worden omdat ze ‘niet meer dienen’. In Ierland worden per jaar 6.000 greyhounds gedood omdat ze niet snel genoeg zijn. Daarnaast ontvangt deze sector veel subsidiegeld van de Ierse regering.

Het is schokkend om te zien dat niet alleen in Spanje maar ook op andere plaatsen zoals Ierland, maar ook het Verenigd Koninkrijk, windhonden mishandeld en gedood worden als gevolg van een activiteit ter vermaak van de mens.

Teken onze petitie tegen galgoleed in Spanje!

In Spanje worden jaarlijks in februari, na het jachtseizoen, zo’n 50.000 tot 80.000 galgo’s gedumpt, mishandeld en/of gedood wanneer ze niet (meer) aan de eisen van de jagers voldoen. Wij willen met onze petitie druk uitoefenen op de autoriteiten in Spanje. Teken en deel onze petitie!

https://www.dutchgalgolobby.org/petitie/