Harde strijd op leven en dood Spaanse honden in La Linea


De zwerfhonden in de Spaanse opvang in La Linea van de overleden dierenheld Peter Koekebakker
zijn de inzet van juridische machinaties en touwtrekkerij.

Voor Irma Neijman, voorzitter van de stichting Animalinneed, is de maat vol. De afgelopen weken is onderhandeld met de eigenaar van de grond waarop Koekebakker 15 jaar geleden de opvang heeft gebouwd. De Spanjaarden ‘roken’ geld en inmiddels is de grond, in de buurt van Gibraltar, verkocht
aan een andere belegger.

Neijman: “Al weken onderhandelen we met de verkoper over het grondstuk waar het asiel op staat.
In die weken is er enorm veel gebeurd waarbij de harteloze verkoper zijn ware kleuren al meerdere keren heeft laten zien.”

“De laatste twee weken heeft dit onbetrouwbare stuk vreten meerdere nare streken geleverd. In een mail had hij onze advocaat mr. Robert Lassche toegezegd dat we de tijd hadden tot 31 augustus 2019 om het geld bij elkaar te krijgen. Volledig uit het niets verhoogde hij binnen een paar dagen de vraagprijs klakkeloos met een ton!!!”

Donaties
Afgelopen weken hebben veel bekende en onbekende Nederlanders geld gedoneerd om de honden van Koekebakker te redden met als doel de aankoop van het stuk grond. Het asiel heeft ambassadeurs onder wie André Hazes en zijn vriendin Monique, Telegraaf-columnist Rob Hoogland, Natasja Froger en zangeres Brigitte Neijman.

Neijman: “Afgelopen vrijdag hebben we hem wederom de reeds besproken meer dan redelijke prijs geboden, geen cent meer! Begin van deze week kregen we zijn schokkende antwoord per mail
“sorry mensen, ik bood het jullie uit beleefdheid aan maar ik heb het al verkocht”

Animalinneed is met de gemeente op zoek naar een ander stuk grond in La Linea, met dezelfde grootte, betere faciliteiten en veiliger.

Nieuw
“Daar gaan we een heel nieuw asiel bouwen!!! Een nieuwe veilige haven, een nieuw toevluchtsoord,
een nieuwe start! We zijn op de grillige acties van de verkoper, die ongetwijfeld komen gaan, inmiddels ook voorbereid! Onze fantastische juridische hulp in Spanje zal alle uitzetprocedures, die de verkoper ongetwijfeld zal starten, aanvechten! Dit proces zal ons de nodige tijd geven om ondertussen het nieuwe asiel te bouwen!”

“We vechten door tot dat alle honden en andere dieren veilig zijn! We hadden inmiddels bijna het hele bedrag van €165.000 bij elkaar, nog maar €28.000 kwamen we tekort. Nu zullen we alle geweldige donaties broodnodig hebben om het nieuwe asiel te kunnen bouwen.”

Bron.