Nieuwsbrief juni/juli/augustus 2019


Zaterdag 1 Juni kwamen Cata en Yrala aan, met pijn en moeite is bij Cata het tuigje om gedaan, arm ding, wat was ze bang, inmiddels gaat het al stukken beter met haar.
Yrala vond het allemaal prima, die scharrelde lekker in de tuin totdat haar nieuwe bazinnetje vanuit België haar op kwam halen.

De volgende dag was er weer een GFNL vergadering , vervelen doen we ons niet.

16 Juni was Chema zijn grote dag, de adoptanten mochten na lang op hem gewacht te hebben Chema meenemen naar huis.
De 8 weken revalidatie waren voorbij, in België is het nog 10 keer de hydromassage en dan zou hij weer redelijk tot goed moeten kunnen lopen.

Zaterdag 22 Juni kwamen Karma, Liss en Elseloes van BaasGalgo aan op Schiphol. De drie dames konden met hun nieuwe baasjes mee naar huis.


Ook was er op die dag aankomst Scoobytransport in Balkbrug met Moira, Tigre, Capea en Rubia.
De honden konden nadat ze de bus uit waren gestapt even op een apart veldje spelen met elkaar en wat drinken en eten.
Daarna nog even wandelen om een plasje te doen voordat iedereen weer in de auto stapte om met de honden huiswaarts te gaan.

Rubia dacht ‘moet ik nu weer in een auto’ en Capea dacht ‘leuk hoor, op naar het volgende avontuur’.

Op 28 Juli is Onya naar een ander opvanggezin gebracht en 6 augustus was een zware dag voor haar.
Dit bijna 10 jaar oude dametje heeft een enorme gebitsrenovatie ondergaan. Een paar grote hoektanden, wat tandjes en kiezen moesten eruit. Maar het werd ineens een enorme operatie omdat er bij het verwijderen van 1 van de hoektanden een gat ontstond naar de neus toe, er werd plan b in gezet en dat betekende een ‘flap’ maken, deze er overheen leggen en dicht maken, de 1ste 15 dagen zouden dan spannend zijn of die flap het zou houden en blijven zitten. Er is een constructie uitgevoerd waardoor er nogal wat hechtingen zitten en als alles netjes blijft zitten is het leed weer geleden.
Heel veel dank gaat uit naar de dierenarts van Ranzijn, ze leggen altijd de hond bij je neer zodat ze bij komen met de voor de hond bekende mensen zittend op de grond er bij, dekens zoveel als je wilt worden aan gesleept om de (wind) hond warm te houden en zacht te laten liggen. Na 5 uur wachten mocht ze dan mee naar huis, met een batterij aan antibiotica mee.

De 1ste dagen voelde ze zich niet fijn. Arm meisje. Er werd ook nog in de boomgaard naast het huis geknald en durfde ze ook de tuin niet meer in.
Intussen is ze weer de vrolijkheid zelve en holt ze weer door de tuin.


Omdat Brooke in het opvanggezin geen tot weinig last heeft van haar torenhoge huisstofmijt allergie, hebben ze op 3 Augustus besloten om dit vrolijke super vriendelijke meisje zelf te adopteren.
Broer Rosco vind het top en kleine Sandy heeft na het overlijden van Angelo een nieuwe ‘warmhouder’ gevonden door meteen ’s nachs helemaal tegen Brooke aan te liggen zoals daarvoor altijd bij Angelo.

Op 11 Augustus vierden we de vrijwilligersdag en wat hadden we alles mee, het weer, de mensen, de honden, de taart en de pannenkoeken!

Op 12 Augustus ging Capea een volgend avontuur aan, in zijn nieuwe opvanggezin gaat hij proeven van nieuwe indrukken, oftewel, verkeer, scholen, winkels, wandelen aan de riem.

Intussen is Onya zodanig hersteld dat het oudere dametjes van bijna 10 niet meer bestaat.
Het dendert door het huis, springt een steil talud af in een brede sloot, de lange lijn komt strak en daardoor word het rug zwemmen.
Nadat ze als een vis op het droge is getrokken schud ze zich uit en loopt onverschrokken door.
Geen zielig hondje meer die ruim negen jaar in Spanje woonde, maar precies weet wat ze wil, daar wil ik heen en daar ga ik naar toe.

Ook zijn er meerdere honden geadopteerd: Mixta, Alma, Moro, Boqui en Rubia.


Tot de volgende Nieuwsbrief!