Nieuwsbrief september/oktober

Transport Baasgalgo:
Op 1 september kwam voor de eerste keer een BaasGalgo-transport aan bij Marian Coensen in Oss. Na aankomst was het voor de honden feest, ze mochten er namelijk allemaal uit in de enorme veilige tuin van Marian, waar ze kunnen rennen en graven in een enorme zandbak.
Het was echt een geweldig gezicht. En ook wij werden allemaal verwend met een gebakje en een zeer uitgebreide lunch. [bij deze ontzettend bedankt Marian].


Lara kwam de bus uit en werd meteen in de armen gesloten door opvangmoeder Manja, Lara kreeg allemaal lekkertjes en voelde zich meteen al duidelijk op haar gemakje bij Manja. Lara is in de opvang gekomen bij Manja, waar ze kan bijkomen en acclimatiseren. De eerste berichten zijn goed: Het gaat heel goed met Lara! Samen met onze twee andere honden is het alsof het nooit anders geweest is.
Witte Victor kwam ook voor GF de bus uit en was nog erg onder de indruk van alles. Victor kon meteen met zijn adoptanten mee. Zij zorgden er al snel voor dat Victor zich heerlijk ging ontspannen op hun luxe kussens op het terras. Hij heeft zijn plekje gevonden in België waar hij gezelschap heeft van twee leuke dametjes.
We zijn ervan overtuigd dat Victor het helemaal fantastisch gaat vinden in België.

Adoptie Lara:
Het was al snel duidelijk dat Manja Lara niet meer zou laten gaan en vrij kort er na kwam al het bericht: we willen haar dolgraag zelf adopteren. En toen was het dubbelfeest want Lara kreeg adoptienummer 400, dus dat betekend een mand met cadeautjes.


Adoptie Loca:
Loca ging emigreren! Op vrijdag 7 september zijn Anita en Anneke om half 5 ’s morgens naar Duitsland getogen om Loca richting Zwitserland te brengen. De adoptanten van Loca wonen tegen de Italiaanse grens. Hun huis en enorme tuin is zo’n beetje de meest veilige vesting voor een bange hond die je je maar voor kan stellen. 2 weken (en ook wat slapeloze nachtjes) hebben we nagedacht over hoe we dat konden doen. Loca is best bang buitenshuis, dus hoe konden we haar op de meest rustige manier bij haar adoptiefamilie krijgen. Na veel wikken en wegen is er voor de auto gekozen. Anita ging gelukkig ook mee, want anders waren we nooit op de plaats van bestemming aangekomen, maar dan zaten we nog ergens in Timboektoe. En Loca werd gezelschap gehouden door haar goede vriendje Rosco en Lola (hond van Anita). De ontmoeting zou plaats vinden zo halverwege in Offenburg (Duitsland).
Het was een zeer hartelijke ontmoeting in een restaurant waar we even de tijd namen voor een drankje, beetje kletsen en de adoptiepapieren invullen. Nadat Loca gezekerd en wel in de auto van Adriana en Sara was gezet, zwaaiden we ze uitbundig uit en daar gingen wij weer de 560 kilometer terug naar huis.
Anita en ik hadden nu nog meer het goede gevoel dan we al hadden: Loca kan het niet beter krijgen. Het was een vermoeiende maar geweldige dag. Loca, die op een prachtige plek terecht was gekomen bij twee geweldige dames. En Anita en ik hebben een leuke dag gehad, met een goed gevoel over de adoptie.
Als laatste maar niet als minste hebben Lola en Rosco het ook geweldig gedaan die dag.
We zijn blij dat niet elke adoptie zo verloopt qua afstand, maar het was zeker bijzonder om dit mee te maken.
Het gaat heel goed Loca.


Het volledige reisverslag leest u hier:
https://greyhoundfriends.nl/geadopteerde-honden/loca-is-geadopteerd/

Adoptie Audrey:
’s Avonds 7 september is ook Audrey geadopteerd, het 8 jarige meisje wat zeer plots wegens omstandigheden met het vliegtuig 3 weken er voor naar Nederland was gekomen. https://greyhoundfriends.nl/geadopteerde-honden/audrey-is-geadopteerd/

Audrey
Canelito met broer Marco

Adoptie Canelito:
De volgende dag, zaterdag de 8e, was Canelito de gelukkige om geadopteerd te worden [Truus en Canelito heel veel geluk samen].
https://greyhoundfriends.nl/geadopteerde-honden/canelito-is-geadopteerd/

Supermega hondendag:
Op zondag 9 september was GF met de kraam en opvanghonden aanwezig bij de Supermega hondendag georganiseerd door Spain meets Holland. Het was schitterend weer, veel kraampjes met leuke spullen, onze opvanghonden hebben de Doggywalk prima gelopen. Het was een topdag!

Adoptie Prins:
Door Scooby van straat gered samen met haar dochter Leyre, die al in NL geadopteerd is.
Prins was een underdog bij Scooby en moest vanwege ernstige bijtwonden lang in de ziekenboeg verblijven. In het opvanggezin in NL werd zij liefdevol verzorgd door Connie. Eindelijk in augustus
was alles genezen. Op 21 september is Prins verhuisd naar Nootdorp en heeft zij al een paar keer
haar dochter Leyre (nu Lara) ontmoet en samen heerlijk kunnen rennen en spelen.
https://greyhoundfriends.nl/gewoon-leuk/moeder-en-dochter/

Prins
Escalador met zijn bazinnetje

Adoptie Escalador:
Op 26 september is Escalador naar een ander opvanggezin gegaan en hoeraaaaaaa!!! 3 weken later heeft de opvangmama de adoptie papieren getekend en mag Escalador voor altijd blijven.
Hier kunt u meegenieten van het verhaal over deze bijzondere adoptie: https://greyhoundfriends.nl/geadopteerde-honden/escalador-is-geadopteerd/

Transport Scooby:
Op zaterdag 29 september kwam het transport van Scooby aan in Ospel. Voor GF kwamen de honden Merce, Anxos, Aldeana, Ferdin, Jazz, Carlota, Osiby en Hobo aan. De nieuwe baasjes van Merce, Ferdin en Hobo stonden vol verwachting en blije zenuwen te wachten tot hun nieuwe huisgenoot uit de bus kwam. Alle drie zijn geadopteerd en de avonturen van galgo Hobo, nu Yolo zijn te volgen op onze website: Dagboek van een bange galgo. Geschreven door Nicole die alles realistisch schetst wat er bij komt kijken als je een bange hond adopteert. Waarvoor onze dank.
Anxos, Carlota, Osiby en Aldeana werden door hun opvangmoeders in de armen gesloten en grappige galgo meid Jazz ging met Anneke mee naar Tricht. Daar werd ze opgehaald door Brende en Martijn die haar opvangen.

Scoobydag:
De volgende dag was de Scoobydag bij de Geffense Plas in Oss en de opvanghonden hebben zich daar gepresenteerd op de beide Doggywalks.
Chenel was 1 van de opvanghonden die ook op de doggywalk zou verschijnen maar er was iemand als een blok voor deze heer van stand gevallen en dus konden we de doggywalk met Chenel over slaan.
De week er op, 7 oktober, zijn Natasja en zoon Chenel op komen halen, deze mijnheer laat bij ieder wel een indruk achter. Chenel is geadopteerd en heet nu Callum. Het gaat heel erg goed met hem.

Chenel
Carlota

Adoptie Carlota:
Op 19 oktober is Carlota, die met het Scoobytransport van 29 september mee kwam, geadopteerd. Dank je wel Maria voor je goede zorgen.

We zijn reuze blij met het aantal honden die geadopteerd zijn en nu in een heerlijke warme mand liggen.

Inzamelingsactie voor het castratieproject VEHRA:
Eind oktober vond er een loterij plaats op de facebookpagina Scooby Doe(n). De opbrengst van deze loterij was voor VEHRA. Het team gaat van 4 t/m 11 november naar Scooby om zoveel mogelijk honden te steriliseren/castreren. Het bestuur van GF steunt dit project van harte en heeft €500 gedoneerd. De trekking van de loterij was op 26 oktober en de opbrengst werd bekend gemaakt: €1500!
https://greyhoundfriends.nl/acties/uitslag-van-de-loterij-van-scooby-doen-voor-stichting-vehra/

Tot de volgende Nieuwsbrief!!