Nieuwsbrief


De Nieuwsbrief van december/januari/februari/maart.

December
Op 7 december gingen Milia en Anneke naar Oudenburg, België, om de kleine Esteban weg te brengen.
Paquito, een pup van een paar maandjes ouder, woont daar ook. En wat een lol hadden die twee meteen met elkaar.

10 december moest Denaly voor haar laatste oogcontrole. De dierenarts was werkelijk verbaasd hoe mooi het genezen is, na een complexe operatie. Er moest nog wel goed in de gaten gehouden worden dat haar oogje ook echt dicht is tijdens het slapen. Gelukkig is dat het geval zodat ze geen kunsttranen nodig heeft tegen uitdrogen. Terugkomen hoeft dus niet meer.

21 december komt pup Olaf aan in Rijpickerwaard met het transport van Animal In Need. Olaf kon meteen met zijn baasjes mee naar huis.
Gelijktijdig was er ook een Scooby-transport in Ospel dus dat is weer een hele organisatie van wie gaat en kan waar naar toe. Gelukkig is alles goed gegaan en konden de nieuwe opvanghonden met hun opvanggezinnen mee: Tudor, Buleria, Finn, Onix, Erin, Rapida en Fandango. De geadopteerde puppen Romero en Muscat konden meteen naar hun gezamenlijke thuis vertrekken.

28 december is er een ontmoeting met Rapida (die ook op 21 december in de Scoobybus zat) met oudere galgo Amy en de kat Meneer Poekje. Spannend altijd hoe dat gaat. Rapida en Amy gaan samen in elk geval erg goed, Meneer Poekje is het er nog niet helemaal mee eens.

Januari
Op 3 januari is Elseloes naar een opvanggezin gegaan, na 11 maanden adoptie. Deze jonge galgo bruist van energie en de kleine hondjes in het gezin konden er niet tegen. Ook in het opvanggezin blijkt dat Elseloes windhondenmaatjes mist qua spel en grootte. Inmiddels is Elseloes gereserveerd.

Half januari komt Tomie er als nieuwe opvanger bij.
Tomie word 8 in februari maar is zo jong en zo levendig, als je zegt dat hij 4 jaar is, geloof je het direct.

Deze maand kwam galgo Scott terug van adoptie en mocht gelukkig terug naar het opvanggezin waar hij had gezeten. En wat zo fijn is, hij mag daar blijven. Het is alsof hij nooit weg is geweest!

Februari
2 februari: Wereld Galgodag, samen met collega-stichtingen hebben we gedemonstreerd in Amsterdam. Op de Dam zijn er toespraken gehouden en ook Anneke heeft zich op een verhaal gestort om door een microfoon te vertellen en daar waren we best allemaal zenuwachtig van. Greyhoundfriends had het over de gruwelijke martelingen waarvan we het ergste maar achterwege hebben gelaten, Podencoworld vertelde het verhaal van de podenco die het net zo zwaar hebben als
de galgo’s. GINN sprak over de Ierse honden, omdat het in Ierland allemaal niet veel beter is voor de windhonden als in Spanje. Onderling hadden we alles goed afgestemd op elkaar. Natgeregend en voldaan liepen we naar de parkeergarage met het uitrijkaartje in de hand. We konden de ingang niet vinden en vroegen aan een voorbijganger waar de ingang is, ‘daar bij het politiebureau’ werd er gezegd.
Wij staken bij die deur het kaartje tegen een electronisch slot/kaartlezer, en de deur ging zowaar open. We liepen een trap op en in onze ooghoeken zagen we wel al met enige verbazing dat er op deuren ‘arrestanten ingang’ stond. Boven gekomen zien we een paar agenten ons vragend aanstaren…. Daar stonden we dan met onze honden midden in het politiebureau. Ze konden niet geloven hoe wij binnen zijn gekomen dus een agent liep met ons mee en wij weer met dat kaartje er tegenaan en ja hoor, de achteringang van het politiebureau ging weer open. Die man was stomverbaasd en niet blij. Hij heeft ons wel naar de parkeergarage gebracht.

Half februari is Erin geadopteerd. Nog geen 2 maanden nadat ze bij haar opvanggezin aan kwam
mocht ze aan haar leven in haar voor-altijd-thuis beginnen.

29 februari: BaasGalgo transport, en wie daar toch bij zat!! Harige Harry!
Na wekenlang nog gedacht te hebben dat Harry niet mee kon komen vanwege een huidschimmel/mijt, kon hij toch op het allerlaatst met de bus mee. De behandeling sloeg zo goed en snel aan dat zijn huid zienderogen herstelde. Wat een dijk van een hond qua karakter en uitstraling.

Maart
7 maart: Na een weekje bij het opvanggezin vertrekt Harry na een wandeling met zijn nieuwe familie mee naar huis.
8 Maart: Onix wordt geadopteerd en woont nu in het mooie België bij galgo Bucanero. Heerlijk voor deze geweldig leuke hond.
9 Maart: Tomie wordt geadopteerd, op naar De Bilt waar Anneke werd onthaald met heerlijk appelgebak. Denaly was mee en met z’n allen een wandeling gemaakt. Het was reuze gezellig.
10 maart: Finn wordt geadopteerd door zijn opvangfamilie. Deze grote maar oh zo bange galgo jongen hoeft niet meer te verhuizen.

14 maart: Een zwarte dag, het Scoobytransport gaat niet door, net als 28 maart het AIN transport niet door is gegaan vanwege de maatregelen i.v.m. het coronavirus. We maken ons ernstig zorgen om de dieren, de asielen puilen uit. Gereserveerde honden blijven langer zitten maar zolang het niet veilig is zal dit zo blijven. Honden die voor GF naar een opvanggezin komen stellen we de komende tijd aan u voor. Hopelijk verbeterd de situatie met deze pandemie zodanig dat het gewone leven weer opgepakt kan worden en transporten weer doorgang kunnen vinden. Greyhoundfriends heeft €2000 aan Scooby gedoneerd om in onderhoud en voer te kunnen voorzien. Morgen start er een inzamelingsactie op Facebook op geld voor hondenvoer bij elkaar te krijgen. Meer informatie volgt!

24 maart: Fandango zat ook in een opvanggezin en deze grote jongen heeft ook zijn eigen mand gevonden.

Tot de volgende Nieuwsbrief!