Diesel (ter bemiddeling)

Diesel is toegevoegd aan Honden in Spanje/Ter bemiddeling.


Naam: Diesel
Ras: Galgo
Kleur: Brindle/wit/crème.
Geboren: Januari 2016.
Geslacht: Reu (gecastreerd)
Verleden: Diesel werd in september 2018 gevonden, rennend door de straten van Huelva. Wat zijn voorgeschiedenis is weten we niet, maar zeer waarschijnlijk is hij achtergelaten door een jager, zoals vaak gebeurt met galgo’s tussen de 2 en 3 jaar oud. De ” topsnelheid” is er dan uit en dan kan de jager ze niet meer gebruiken…
Karakter: Diesel is in de shelter rustig aanwezig. Hij is heel dankbaar als hij aandacht krijgt, maar omdat hij soms een beetje in zichzelf gekeerd is, toont hij dat op een hele subtiele manier. Hij is niet angstig. Vrijwilligers kunnen goed met hem omgaan en hij maakt met niemand problemen. Hij gaat heel graag mee naar buiten, even lekker de lange poten strekken. Helaas kan dat in de shelter veel te weinig. Met de andere honden in de shelter gaat hij goed om. Hij trekt wat naar de andere galgo’s, een bekend verschijnsel bij dit ras. Sinds ook Panete is aangekomen in de shelter hebben de twee mannen vriendschap gesloten. Het valt dan op dat Diesel met zijn zachte, rustige uitstraling de nieuwkomer direct op zijn gemak weet te stellen.
Er is in november 2019 bloedonderzoek gedaan bij Diesel en helaas blijkt hij positief op leishmania. De adoptie is daarom niet doorgegaan. Omdat zijn bloedbeeld verder goed is en hij geen verschijnselen heeft, zou het heel goed kunnen dat hij na een eerste behandeling een veel betere uitslag van de bloedtest laat zien. Leishmania blijft een ziekte die de kop kan opsteken, maar door hem regelmatig te laten testen en zo nodig (weer) kort te behandelen, is het heel goed mogelijk dat hij zonder ziekteverschijnselen oud kan kan worden. Op dit moment is de Leishmania totaal niet actief bij Diesel. Stichting Hobodogs heeft alle bloeduitslagen in het bezit.
Verblijfplaats: In Spanje bij asiel Puntanimals.
Contact: Heeft u belangstelling voor Diesel neemt u dan alstublieft contact op met Stichting Hobodogs en klik hier.