Panda

Panda is toegevoegd aan Honden in Nederland/Ter bemiddeling.Panda werd 1,5 jaar na zijn adoptie teruggebracht naar de opvang in Spanje, wat een triest verhaal:
Panda werd in september 2016 op straat aangetroffen, hij liep daar al enkele dagen rond en niemand keek naar hem om. Gelukkig liet hij zich goed meenemen naar een opvang waar hij heel liefdevol begeleid werd. Korte tijd later ontmoetten de vrijwilligers van Hobodogs hem in de opvang en ze waren onder de indruk van zijn kalme, lieve uitstraling. Uiteraard zette Hobodogs hem op hun website en FB. Helaas meldde zich niemand. In de zomer van 2017 ging Panda mee naar een picknick in een park en daar bleek maar weer eens hoe lief hij was en hoe goed hij met kinderen kon omgaan. Er meldde zich een Spaanse vrouw met 2 kinderen die hem graag wilde adopteren. Eind goed, al goed? Helaas niet…. na anderhalf jaar werd Panda toch teruggebracht. De kinderen vroegen meer aandacht en dus kon Panda niet blijven. Panda kwam begin februari weer terug in de opvang. Hij ziet er goed uit en lijkt geen trauma’s te hebben.


Panda was en is goed met katten en andere honden. In zijn adoptie-gezin was hij single-hond. Helaas bracht hij de meeste tijd alleen thuis door, maar blijkbaar gaf dit geen problemen. Op 29 maart 2019 is Panda naar een opvanggezin Nederland gekomen. Panda is ontzettend lief. In eerste instantie schikte hij zich helemaal naar de andere opvanghond in huis, maar nu hij wat meer ontspannen is durft hij ook wat beter voor zichzelf op te komen, overigens zonder vervelend te zijn. Hij geniet ontzettend van de wandelingen en in een veilige omheinde omgeven kan hij ook los. hij heeft dan veel belangstelling voor alles wat er om hem heen gebeurt en is wat minder op zijn opvanger gericht, daarom is loslopen op een groter terrein nog geen goed idee.
Hij laat zich heel goed corrigeren met een zachte stem als hij iets doet wat we liever niet hebben, bv op straat wat mopperen als hij een andere hond ziet.

Panda is echt een hond die gezellig in huis aanwezig is. Hij is erg blij als hij het tuigje aanmag, hij weet dat er dan gewandeld gaat worden en daar is hij dol op. Het is zon vriendelijke beer! Hij is ook vriendelijk voor honden [als hij en zij loslopen – aan de lijn of achter hek is hij iets alerter]. Hij is heel rustig maar bv los op de grote hondenweide gaat hij zijn eigen gang en verkent alle hoeken en gaten en komt terug als hij dat wil. Koekjes helpen hierbij wel! Hij kan op de grote weide los ook enorm krachtig en snel rennen.
Panda loopt heel netjes aan de lijn. Hij ligt graag een paar uur in de zon nu met dit mooie weer maar als het te warm wordt komt hij weer naar binnen.
We gunnen Panda echt een plek waar hij omringd wordt door heel veel liefde en gezelschap.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op met Stichting Hobodogs.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.