Zape

Zape is toegevoegd aan Honden in Spanje/Ter bemiddeling

Zape is met een grote pechvogel. Hij wacht al zijn hele leven, bijna 7 jaar (!!!) op zijn adoptiegezin.Zape is een middelgrote podenco reu, geboortedatum geschat op 1 januari 2011.
Hij werd als pup in een plastic zak gevonden, samen met zijn broertje. Beiden kwamen ze in een opvang terecht en het broertje werd al snel geadopteerd. De opvang was grootschalig en Zape liep daar tussen de honden rond zonder ooit aandacht te vragen óf te krijgen.
Gelukkig kon hij in februari 2016 worden overgeplaatst naar een kleinere opvang met veel meer aandacht en Zape maakte daar hele goede vorderingen. Aanvankelijk was hij nog bang en probeerde
hij zijn verzorgster te ontwijken, maar na korte kwam hij haar steeds vaker opzoeken en genoot hij van de knuffels. Zape verloor ook wat kilo’s waardoor hij veel lekkerder in zijn vel zat. En zo groeide deze pechvogel uit tot een leuke hond die klaar is voor adoptie.
Zape kan met de andere honden in de opvang prima overweg. Hij heeft jachtinstinct en daarom zijn de kippen in zijn buurt niet veilig en plaatsen we hem ook niet bij katten.
Het is een hond die ook als single hond geplaatst zou kunnen worden. Het is echt een hond die zich aan de mens hecht en dan goed op zijn naam reageert.

De vrijwilligsters van Stichting Hobodogs hebben Zape pasgeleden weer ontmoet en waren onder de indruk van de veranderingen in zijn gedrag. Hij was duidelijk veel meer op zijn gemak, luisterde naar
zijn naam en genoot van de knuffels van zijn verzorgster. De laatste filmpjes laten zien hoeveel Zape vooruit is gegaan sinds hij in de opvang verblijft. Aanvankelijk was hij heel angstig en kon je nauwelijks contact met hem krijgen. Maar nu is hij veel vrolijker en zoekt hij contact met de mensen die hem verzorgen.


We hopen dat 2019 echt het allerlaatste jaar wordt waarin hij op een eigen plekje moet wachten.

Heeft u belangstelling voor Zape klik hier voor zijn profiel op de site van Hobodogs of neem contact
op.