Lara (Leyre)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Beauty,

Inmiddels is het 7 weken geleden dat we deze schoonheid hebben mogen ophalen in Ospel.
De eerste 2 a 3 weken moest ze nog een beetje wennen aan de gehele nieuwe situatie en waarbij haar vooral heel veel liefde en aandacht werd gegeven. Ze liep trouwens super mooi mee aan de lijn en gedroeg zich voorbeeldig maar dat was even aftasten denk ik 🙂

Na deze weken merkte je dat ze meer en meer zichzelf begon te worden en op ontdekkingsreis ging zowel buiten als binnen in huis. Ze begon andere hondjes een beetje uit te dagen door te blaffen en meer omdat ze alleen maar wilde spelen. Het spelen van Lara is al om van te lachen, de voorpoten gaan als een kangaroo alle kanten op en het springt en draait alle kanten op.

Na een periode van enkele weken aan de lijn gelopen te hebben zijn we uitgeweken naar een dierenspeeltuin in Vlaardingen waar ze vrij kon lopen vanwege de hoge omheining. Wat mooi was het om te zien hoe ze van haar vrijheid genoot door te rennen en spelen met andere honden.

Tegenwoordig gaan we praktisch elke dag naar een uitloopgebied zodat ze lekker haar energie kwijt kan en te doen waar ze goed in is, namelijk rennen in de hoogste versnelling.

Qua aanhankelijk merk je dat ze ook steeds meer en meer haar rust gevonden heeft. Tijdens het lopen zoekt ze veel oogcontact en tikt met haar snuit je handen aan tijdens het lopen. Knuffelen is iets wat zeer welkom is en het is zo mooi om deze interactie met haar te hebben. Nooit gedacht dat je zoveel van een hond kan houden.

Met de voeding zijn we inmiddels overgestapt naar vers voer hetgeen heel goed aanslaat bij haar. En……. inmiddels heeft Lara ook haar eigen lade met allerlei lekkere dingen. Alleen een kroontje heeft ze nog niet maar zal ook wel een kwestie van tijd zijn 🙂
Inmiddels is ze in gewicht toegenomen, wat ook wel nodig was en haar vacht glimt weer zoals het altijd had moeten zijn.

In huis is het een beetje een draakje aan het worden en ze heeft en sterke voorkeur voor schoenen en boeken. Zal wel een fase zijn gezien haar leeftijd van 1 jaar maar dat hoort er nu eenmaal bij. Gewoon even het huis links en rechts een beetje aanpassen.

Lara is gewoon een schitterende, enorm lieve en aanhankelijke Galgo die alle zorg en liefde krijgt die ze wenst en/of nodig heeft.

Marcel en Eva