Update Tycho (Furtivo)

Tycho is nu ongeveer een maand bij ons en het gaat heel erg goed. Thuis is hij een als galgo vermomde golden retriever, die ‘zit’, pootjes geeft, puppy-kuren uithaalt en graag met dekentjes en kleren gaat lopen (het is mijn eerste jonge galgo die ik adopteer, dat is vaak toch even opkijken!). Ik heb ook geen wekker meer nodig want hij komt mij elke dag om kwart voor 7 discreet wakker maken, dan krijgt hij zijn portie “breek-de-honger”-brokken. De Tycho/Furtivo van op het filmpje in Scooby, die met de hand gevoerd moest worden, is volledig verdwenen; hij zou zomaar iedereen z’n etensbak mee leegeten als ik hem er niet van tegen hou. Hij eet heel goed en het bijvoeren is bijna niet meer nodig. Binnen is het een grote knuffelaar die zich heel erg in zijn sas voelt. Met de andere honden gaat het ook heel goed, de teckel kruipt spontaan mee in de mand voor extra lichaamswarmte en de twee galgo’s gaan opvallend vriendelijk en lief met elkaar om. Het is een goede match die twee! Enkel met Alfie, de fox terrier, loopt het allemaal niet zo gladjes, maar daarvoor is het ook een fox… Maar ook dat komt in orde, dat heeft gewoon meer tijd nodig. Net zoals met mannen, daarmee is hij heel erg op zijn hoede. Al die werkmannen die nog klusjes moesten komen doen om het huis af te werken, dat is vermoeiend geweest voor hem. Donkere mannen vindt hij eng en dan ontpopt hij zich tot flinke waakhond. Ook niet slecht, denk ik dan. Gelukkig is alles klaar nu en kan hij zich thuis helemaal veilig voelen.
Het wandelen was eerst niet heel ontspannen maar ondertussen heeft hij door dat al dat snuffelen en plassen en rondkijken echt wel leuk is. Deze week gaan we naar een klein, goed omheind stukje bos dat als losloopzone dient, want ik denk dat hij zijn beentjes ook wel eens wil strekken. Met een sleeplijn moet het dan wel goed gaan.
In het begin dacht ik wel eens, oh jee, wat heb ik mijzelf weer aangedaan met 4 honden (eerlijk is eerlijk), maar als je ziet hoe erg hij zijn best doet en wat voor een grote schat hij is ben ik blij met mijn lotje uit de loterij… een echte ‘gentle giant’ is het. Ik zou hem niet meer willen missen!

En moet je nu eens kijken