07 Wie Zijn Greyhoundfriends

Wie zijn wij

Greyhoundfriends is een groep vrijwilligers die jarenlange ervaring heeft met het plaatsen van greyhounds en galgo’s. Onze organisatie komt op voor deze prachthonden die doorgaans onder erbarmelijke omstandigheden geleefd hebben en nu in Spaanse asielen verblijven. GreyhoundFriends NL maakt zich sterk om hun lot te verbeteren. Onze speciale aandacht gaat uit naar de greyhounds, galgo’s en podenco’s die al lang in shelters zitten te wachten op een liefdevol thuis. Ook de Nederlandse windhonden in nood bieden wij hulp.

Waarom Spaanse honden?

GreyhoundFriends NL wil hulpbehoevende greyhounds, galgo’s en podenco’s die ons pad kruisen de helpende hand bieden. Daarbij doen we extra ons best voor honden die om welke reden dan ook nog geen veilig onderkomen hebben gevonden en daar met smart op wachten. Het lot van veel Spaanse honden is vele malen gruwelijker dan het bestaan van hun soortgenoten in Nederlandse asielen. Bovendien blijkt dat het onderbrengen van buitenlandse honden geen noemenswaardige invloed heeft op het aantal adopties hier.

Doel

GreyhoundFriends NL helpt deze honden door ze naar Nederland te halen en hier een betrouwbaar adoptiegezin voor ze te vinden. Maar we zijn ons bewust dat we daarmee het probleem niet oplossen. Dat probleem ligt voor onze galgo’s in Spanje. Daarom werken wij nauw samen met opvangcentra ter plaatse. Zij verbeteren in het land zelf de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van greyhounds, galgo’s en podenco’s. Ze stellen wantoestanden aan de kaak en geven voorlichting. GreyhoundFriends NL doet dus meer dan hondjes naar Nederland halen. Daarnaast ondersteunen we sterilisatie- en castratieprojecten van (wind)honden waar we kunnen.

Weloverwogen keuze

We streven naar goede service door uitgebreid voorlichting te geven, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. We kijken altijd in overleg met u of de hond op de website ook het juiste dier op de juiste plaats is. U kiest ten slotte van een foto en het kan blijken dat het karakter van juist dit hondje niet overeenkomt met uw levensstijl. Onze nazorg is minstens zo belangrijk. U staat dus nooit alleen.

Raad en daad

De honden waarover GreyhoundFriends NL zich ontfermt, hebben de mens vaak op zijn slechtst meegemaakt. Sommige hielden daaraan letterlijk en figuurlijk littekens over. Wij vinden dat juist deze honden extra aandacht en een extra kans op een beter bestaan verdienen. Dit kan soms (veel) tijd kosten. Daarom houden wij altijd contact na het plaatsen van een hond en staan u met raad en daad bij. Mocht u niet langer voor de hond kunnen zorgen, dan komt deze weer bij ons terug.

Schoonheid

Er wachten heel veel prachtige, jonge greyhounds, galgo’s en podenco’s in de Spaanse asielen op een warm en liefdevol thuis. Maar wellicht wilt u liever een oudere hond opnemen. Een galgo, podenco of greyhound die in al die jaren nog nooit een zacht en warm mandje heeft gekend. Juist omdat ze op leeftijd zijn, verdienen ze dat zo. Of wilt u wat betekenen voor een hond die door mishandeling of ongeluk gehandicapt is geraakt, want er is helemaal niets mis met deze honden! Hun ware schoonheid zit immers van binnen. Het karakter maakt de hond, niet zijn uiterlijk. Soms hebben we ook galgopups in de opvang, die in een Spaans asiel geboren zijn of ergens op straat gevonden.

Match

Over al deze honden geven wij u gedegen informatie. Dan weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor te veel verrassingen te staan. Samen zoeken we naar de vriendelijke huisgenoot en trouwe kameraad die bij u en uw levensstijl past. Een hond waarmee en waaraan u veel plezier zult beleven. En door uw hond te adopteren via GreyhoundFriends NL levert u een concrete bijdrage aan onze strijd tegen uitbuiting en mishandeling van dieren, van greyhounds, podenco’s en galgo’s in het bijzonder.